Sander van der Klugt in kopduel. | Foto: Johanna Wever

SJC wint bekerstrijd tegen Full Speed: 4-1

Algemeen Sport

Op het kunstgrasveld aan won SJC gemakkelijk. Maar toch was trainer Polak na afloop zeer ontevreden. 'Tegen deze ploeg hadden we een veel grotere uitslag moeten neerzetten' zei en vervolgens: We begonnen ongeconcentreerd en geven zomaar een penalty weg'.

Niet natuurgras maar het kunstgras van veld 2 was de ondergrond waarop de bekerwedstrijd werd gespeeld. Er was een minimum aan belangstelling toen scheidsrechter Straver voor het beginsignaal blies. Omdat de technische staf er voor had gekozen een paar vaste spelers rust te gunnen zagen we geen Mike Verhoek geen Jeroen Dedel en geen David Verweij op het wedstrijdformulier. Bovendien begonnen Tom Broekhuyzen, Stef van der Zalm en Abbas al Tamimy op de reservebank.

Sander van der Klucht, Jeffrey den Elzen en Benji Broekhof mochten van Polak laten zien dat zij volwaardige selectiespelers zijn. En het zag er al snel hoopvol uit. Want het was de van een blessure teruggekeerde Timo Ruigrok die eenvoudig de 1-0 binnen schoot. Daarna was er een matig SJC. Dat op het middenveld de bal mocht rondtikken maar gewoon niet tot vloeiende aanvallende acties kwam. De individuele kwaliteiten van o.a. Tom Duindam zorgden wel voor mogelijkheden waarvan er voor rust 2 werden benut. Omdat Full Speed via en terecht toegekende penalty een tegentreffer liet noteren was het bij rust 3-1 in het voordeel van de zwart-witten.

Intussen werd het weer er niet beter op en de regenschermen werden opgestoken. In het veld heerste SJC, zeker nadat er,door teveel aanmerkingen op de leiding van scheidsrechter Straver, een speler van Full Speed voortijdig kon gaan douchen. Maar effectief bleken de vele combinaties van SJC op het middenveld niet. En er waren nauwelijks gevaarlijke situaties te noteren voor doelman Reinder Pul van Full Speed. Inmiddels waren Tom Broekhuizen, Stef van der Zalm en Abbas al Tamimy het veld ingekomen. Even veerde de verkleumde supporters op bij een doeltreffende kopbal van Jeffrey den Elzen. Maar deze werd helaas wegens buitenspel geannuleerd. Tenslotte was er nog wel een door Abbas Al Tamimy verzilverde strafschop na een overtreding van keeper Pul: 4-1. En daarna snakten zowel toeschouwers als spelers naar het eindsignaal.

Na afloop sprak ook Timo Ruigrok van een matige prestatie: 'Het niveauverschil was groot en zelfs toen we met een man meer speelden bleven de te verwachten doelpunten uit. Het had gewoon een veel ruimere uitslag moeten zijn.' De middenvelder lijkt inmiddels klaar voor terugkeer in het team: 'Het heeft 9 weken lang geduurd en dat was een zware tegenvaller voor mij. Nu wil ik heel graag weer spelen'.

Mogelijk mag hij zijn kunnen al vertonen in de volgende belangrijke wedstrijd in Delft tegen DHC. Waar SJC vervolg moet geven aan de perfect gestarte competitie. Maar de Delftenaren kunnen een geduchte tegenstander blijken, omdat er veel is goed te maken na drie keer verlies op rij.