Het verblijf in de tweede divisie valt NOVO nog niet mee. | Foto: PR
Het verblijf in de tweede divisie valt NOVO nog niet mee. | Foto: PR

NOVO H1 houdt moeite in de tweede divisie

Algemeen Sport

De volleyballers van De Zeemeeuw NOVO Heren 1 speelden dit weekend pas hun derde wedstrijd in de tweedee divisie, en wisten hierbij het derde competitiepunt te bemachtigen. Ondanks het goede spel lukt het de heren nog niet hun inzet uit te laten betalen in punten. Afgelopen weekend was NVC uit Nieuwegein te sterk en wist NOVO in eigen huis ook maar één set te winnen.

NVC heeft ook de punten nodig en was er op uit om met een dikke winst huiswaarts te keren. NOVO had wat moeite om weer in het wedstrijdritme te komen, doordat de heren al 3 weken geen wedstrijd hadden gespeeld door wedstrijd wijzigingen en een natte vloer. Vanaf de eerste set liep NOVO steeds achter op NVC. Met sterke serviceseries wist NVC iedere set een paar punten uit te lopen. Hoewel NOVO de achterstand steeds kon inlopen, kwamen zij iedere set te kort. De eerste drie sets werden met 22-25, 20-25 en 23-25 verloren. NOVO wilde toch niet met lege handen komen te staan en wist in de laatste set de achterstand toch om te draaien tot een winst met 26-24. Hierdoor heeft NOVO tot nu toe drie punten en blijft daarmee de lantaarndrager in de tweede divisie.

Het seizoen is nog jong, dus NOVO heeft nog alle kans om zich in deze poule te vechten. Volgende week mogen de heren afreizen naar Huizen. Daar spelen ze om 15.00 uur tegen het eerste herenteam van Prima Donna Kaas Huizen.

Uit de krant