Oratorium Jozef in Oude Jeroenskerk | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Cultuur

Oratorium Jozef in Oude Jeroenskerk

Het oratorium ´Jozef´ wordt op 17 november voor het eerst uitgevoerd in de Duin- en Bollenstreek. Dit nieuw geschreven werk vertelt het eeuwenoude verhaal van Jozef op een bijzondere manier. Twee koren, een orkest en solist Jacob Schenk (Jozef) brengen het verhaal op een vernieuwde en toegankelijke wijze.

Om de uitvoering extra kracht bij te zetten, is er een uniek samenwerkingsverband gestart tussen twee koren. Het Rijnstreekkoor uit Katwijk en het koor Vooruitgang Zij Ons Streven (VZOS) uit Zierikzee besloten dit oratorium gezamenlijk uit te voeren. De eerste, in Zierikzee, heeft inmiddels met veel succes plaatsgevonden. De hoogste tijd voor een concert in de buurt van de thuishaven van het Rijnstreekkoor. Gekozen is voor de Oude Jeroenskerk in Noordwijk. Een prachtige locatie voor de uitvoering van een dergelijk werk. Behalve de 150 stemmen van de beide koren en Jacob Schenk die de rol van Jozef vertolkt is er een veertienkoppig orkest dat koren en solist zal begeleiden.

Bijzonder is dat de componist van het oratorium, Marco den Toom zelf een van de begeleiders is. Hij zal het orgel bespelen, André van Vliet de vleugel. De overige musici vormen l´Orchestra Particolare. De beide koren staan onder leiding van Jan Verhoef (Rijnstreekkoor) en Adriaan Hoek (VZOS). De teksten van dit oratorium zijn van Judith Verwaard-van Beelen en Bert Noteboom.

Het oratorium Jozef wordt uitgevoerd op 17 november in de Oude Jeroenskerk. Aanvang 20.00 uur. Entree € 20,- (incl. consumptie). Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van het Rijnstreekkoor of voorafgaande aan het concert in de kerk.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>