Noordwijk is ook door Argon niet te stuiten | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Argon was duidelijk de zwakkere in het duel tegen V.v. Noordwijk. | Foto: Archief/Ron van der Linden
Argon was duidelijk de zwakkere in het duel tegen V.v. Noordwijk. | Foto: Archief/Ron van der Linden
Sport

Noordwijk is ook door Argon niet te stuiten

Opnieuw werd het voor Noordwijk een hele goede zaterdag. Want nadat de balans was opgemaakt bleek dat de mannen van Kees Zethof fier aan kop gaan. Met 6 punten voorsprong op achtervolgers Ter Leede, Hoek en Achilles Veen. De eerste periode lijkt nu een gemakkelijke prooi.

Goede omstandigheden, een leuke publieke belangstelling en een complete fitte selectie gaven de meegereisde supporters alle reden om optimistisch te zijn. Opnieuw had Zethof ervoor gekozen om Manuputty niet als verdediger in te zetten maar min of meer als een soort hangende vleugelspits. Voor van Staveren, Borsboom en Bosma en Hoogerwaard was er de rol als wisselspeler.
Direct na het beginsignaal van scheidsrechter Oosting liet Noordwijk zich gelden. Zoals gewoonlijk stond James via een razendsnelle uitbraak aan de basis. De inzet van de mee opgekomen Reynaers ging echter over. Maar uit een goed genomen vrije trap van diezelfde Reynaers mocht Westdijk na 12 minuten wel de 0-1 inkoppen.


Op alle fronten beter

Een gemakkelijke overwinning en een grote uitslag leek in de maak. Noordwijk was de eerste helft op alle fronten beter, maar de tweede goal liet op zich wachten. Een knal van Overvliet, een volley op de paal van James, een uithaal van Le Congé, een schot van Reynaers en diverse andere kleine mogelijkheden brachten geen van allen het gewenste resultaat. En omdat Argon nauwelijks iets gevaarlijks terug kon doen kwam er voor het rustsignaal geen verandering meer in de stand.

Na de thee kwam van Staveren Westdijk vervangen, die met een spierblessure in de kleedkamer was achter gebleven. En de tweede helft was Noordwijk bepaald minder dominant. Het was Argon die na 3 minuten een zeker lijkende treffer door Bröcker van de doellijn zag gehaald. Noordwijk kwam nog een keer goed weg toen de binnenkant van de paal voor opluchting zorgde.
Maar als het moeilijk wordt heeft Noordwijk altijd de snelle James. In de 71e minuut was hij weer eens niet te stuiten. Met beide handen werd hij door zijn tegenstander afgestopt. De terechte penalty werd door aanvoerder Martijn Le Congé verzilverd: 0-2.


Zekerheid

Met Hoogerwaard voor de tegenvallende Manuputty en Bosma voor James koos Zethof nu voor meer zekerheid. Want Argon bleek in deze tweede helft de iets betere ploeg. Die echter het net niet bleek te kunnen vinden. Doordat in de slotminuut van Staveren nog wel een keer de roos wist te treffen kwam de uitslag 0-3 in de statistieken.

Komende zaterdag ontvangt Noordwijk Rijsoord. Een ploeg uit de middenmoot die verdedigend goed staat maar met 7 goals in 7 wedstrijden echter moeilijk tot scoren blijkt te komen. Noordwijk, met inmiddels 21 treffers op de teller en slechts 3 goals tegen, moet dus in staat geacht worden ook hier gemakkelijk winst te behalen. Hierna ligt de eerste periodetitel voor Zethof en zijn mannen voor het grijpen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>