Raymond Mannuputti probeert in balbezit te komen. | Foto: OrangePictures
Raymond Mannuputti probeert in balbezit te komen. | Foto: OrangePictures

Ongeslagen Noordwijk wint ook van Stedoco: 0-2

Algemeen Sport

Noordwijk toonde met zichtbaar zelfvertrouwen direct de nodige strijdlust op het veld bij Stedoco. Waarbij opnieuw Denzel James met zijn snelheid een belangrijke rol vervulde. Spits Tjeerd Westdijk weer de gelegenheid aanpakte om te doen waar hij voor gehaald is, scoren.

Het loopt echt lekker met het elftal van Kees Zethof. De effectiviteit van zijn speelwijze brengt Noordwijk nu al in de rol van titelfavoriet. Ook tegen het eerder als kanshebber uitgeroepen Stedoco ging het alleen maar om het maken van doelpunten. Daartoe kreeg, na een wat aftastend begin, Thomas Reynaers de eerste gelegenheid. Na een wat ongelukkige handsbal van Stedoco ging de bal op de stip. De kleine middenvelder, die in zijn speelwijze nog altijd niet even gelukkig is, zag zijn penalty echter gestopt.
Na ruim 25 minuten was het dan toch raak. James was 2 tegenstanders te slim af. Zijn inzet werd nog gekeerd maar de rebound kwam richting Westdijk, die wel het net vond. Bepaald geen intikkertje maar een fraaie goal, gelanceerd vanaf heuphoogte.


Betrouwbaar

Direct daarna al leek de stand alweer gelijk te komen. Gelukkig was het Le Congé die de bal nog net het doel uitwerkte. En zo deed Stedoco af en toe wat terug. De ploeg van het trainersduo en voormalig profvoetballers Frans Adelaar en Cor Lems schuwde het duel niet en zochten naar een tegentreffer. Maar de 2 of 3 keer dat het nodig was liet Amezrine weer zien een betrouwbare sluitpost te zijn. Met de 0-1 ruststand kon Noordwijk natuurlijk al tevreden zijn. En in de kleedkamer zou Kees Zethof gewezen hebben op een aantal situaties die beter aangepakt moesten worden .


Mogelijkheden

Na de rust aanvankelijk toch hetzelfde spelbeeld. Met 2 ploegen die via spelhervattingen en afstandsschoten en soms met de lange bal beiden tot een paar behoorlijke mogelijkheden kwamen. Toch manifesteerde Noordwijk zich veel meer als een zelfverzekerde eenheid en het was dan ook wachten op de 2e goal. Die kwam nadat Westdijk en Wendt samen in de zestien kwamen. En Wendt met de linker de bal het net in punterde: 0-2. En dat bleek de einduitslag.
De supporter die concludeerde dat de platte kar of een open touringcar al vast kon worden gereserveerd was natuurlijk niet erg realistisch. Want er is voor Zethof en de ploeg nog een lange weg te gaan. Feit is wel dat alles heel voorspoedig verloopt.


Optimisme

Al met al is het een geweldige seizoenstart. Die optimisme voor de wedstrijd van zaterdag tegen het Amsterdamse Swift zeker rechtvaardigt. Noordwijk kan met een ontketenende Denzel James en een makkelijk scorende Tjeerd Westdijk tegen deze ploeg, die door een bekeroverwinning tegen Vitesse landelijk nieuws werd, weer laten zien wat het waard is.

Uit de krant