Afbeelding

Het Plekje van de Week

Algemeen Cultuur

U heeft het zich de afgelopen periode wellicht afgevraagd: "Wat is er gebeurd met het portret van de week?" Gelukkig kunt u vanaf nu weer wekelijks genieten van de schilderijen van Hans Berkhout, Joke C. Bos, Machtelt IJdo, Mariska de Kok, Lucas Mens, Wil van der Niet en Ans Vianen. Zij nemen Noordwijkse inwoners en plekjes in Noordwijk als inspiratiebron voor hun werk.

U kunt ook meedoen met de quiz en raden wie of wat er is afgebeeld. Bij het juiste antwoord krijgt u het schilderij drie maanden gratis in bruikleen.
Er is iets gewijzigd in de opzet. Voortaan krijgt u in de krant een close-up te zien. Het schilderij is in zijn geheel afgebeeld op de website van De Noordwijker. Als vanouds kunt u het werk natuurlijk ook bekijken bij lijstenmakerij Bumble Bee in de Kerkstraat.
Herkent u de persoon of de plek in het werk, laat het weten via de lijstenmakerij of via www.facebook.com/pvdwcollectief/

De opgave van deze week

Dit plekje van de week, gemaakt door Machteld IJdo, is te zien in de etalage van lijstenmakerij Bumble Bee, Kerkstraat 3. Wie de locatie herkent, kan zich melden in deze winkel en krijgt het werk gratis 3 maanden in bruikleen. Tipje van de sluier: Oud model in een oude straat.

Uit de krant