Afbeelding

Padel spelen in Noordwijk

Algemeen Sport

De snelst groeiende sport van Nederland, padel, kan vanaf volgende week gespeeld worden in Noordwijk. Tennishal Vinkenveld beschikt naast drie tennisbanen nu ook over twee padelbanen.

Padel geldt als een actieve, dynamische en laagdrempelige sport en is een mix tussen tennis en squash. Het wordt gespeeld in teams van 2 personen op een iets kleinere tennisbaan, omringd door glazen wanden en hekwerk die ook gebruikt mogen worden om de bal terug te spelen. Daardoor is het spel snel, vol actie en de bal blijft relatief lang in het spel, waardoor de sport gemakkelijk aan te leren is voor jong en oud. In Spanje is padel inmiddels zo populair dat het tennis al voorbij is. Ook in Nederland lijkt deze trend te zijn ingezet. Steeds meer tennisverenigingen ruilen tennisbanen in voor padelbanen. Indoorlocaties zijn er echter nog niet veel, maar nu dus wél in Noordwijk.

Open dag

De twee padelbanen worden officieel geopend op de open dag op zondag 8 oktober. Van 10.00 tot 13.30 uur worden er officiële wedstrijden van de KNLTB Topcompetitie gespeeld. Aansluitend is de officiële opening met demonstraties en tot 16.00 uur kan iedereen gratis zelf spelen onder begeleiding. In de herfstvakantie is er een kennismakingsactie voor mensen die padel een keer willen proberen.

Uit de krant