Quintessenza opent de nieuwe concertserie Muziek in Jeroen. | Foto: PR
Quintessenza opent de nieuwe concertserie Muziek in Jeroen. | Foto: PR

Quintessenza opent nieuwe seizoen Muziek in Jeroen

Algemeen Cultuur

Afgelopen mei veroverde het blaaskwintet Quintessenza tijdens een Lunchconcert in de Oude Jeroenskerk de harten van vele bezoekers door de frisse en enthousiaste vertolking van hun programma. Onmiddellijk na afloop van dat concert uitten velen de wens deze groep op korte termijn nog eens naar Noordwijk te halen.

Die wens wordt vervuld op zondag 8 oktober om 15.00 uur, wanneer Quintessenza, bestaande uit Jolanda van den Dool (dwarsfluit), Inge Ariesen (hobo), Thijs Zomer (klarinet), Lidia Olthoff (hoorn) en Eva Jansen (fagot) optreedt in de Oude Jeroenskerk.

De vier jonge vrouwen en een man, allemaal, enthousiaste en gedreven musici, ontmoetten elkaar voor het eerst in 2013, als studenten aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien spelen zij samen en geven geregeld concerten door heel Nederland.

Quintessenza probeert een gevarieerd repertoire toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zo combineren zij werken uit de klassieke tijd, met meer hedendaagse composities en wisselen die ook af met eigen arrangementen.

Het programma dat Quintessenza ten gehore zal brengen bevat zowel oude als meer hedendaagse muziek, vandaar de titel 'Van J.P. Sweelinck tot Ennio Morricone'. De laatste is één van de bekendste componisten van filmmuziek en zijn werk zal velen bekend in de oren klinken.

Meer informatie over musici en programma is te vinden op www.muziekinjeroen.nl. Via deze site kunnen ook kaarten worden gereserveerd die voor aanvang van het concert bij de ingang gereed liggen. De toegangsprijs voor het concert bedraagt € 15,- Vrienden en hun introducés betalen € 10,00.

Na afloop wordt gratis wijn en fris geschonken in het koor van de Oude Jeroenskerk, waar kan worden nagepraat met de musici.

Uit de krant