Afbeelding

Noordwijk strijdend ten onder in KNVB-beker

Algemeen Sport

Noordwijk presenteerde zich bijzonder dapper en met de inmiddels kenmerkende strijdlust tegen profclub Fortuna Sittard. Dat het daarvoor niet beloond werd lag uiteindelijk aan een aantal details. Waarbij vooral voor de rust Noordwijk de kansjes om op voorsprong te komen onbenut liet.

Uiteindelijk was het best een leuke voetbalavond. De ploeg van aanvoerde Le Congé begon niet zo zichtbaar maar wel hoorbaar nerveus. Gedrevenheid was er direct en het zeer luidruchtig coachen van de spelers onderling maakte duidelijk dat men zich niet zomaar bij een nederlaag wilden neerleggen.

Omhaal

Na een aftastend begin van beide teams speelde Noordwijk zich snel onder de hevigste druk uit. In minuut 8 veerden de supporters op bij een zeer fraaie omhaal van Westdijk. Helaas verdween de bal niet achter de mistastende doelman maar juist naast de goal. Aan de andere kant moest Rondeltap (deze keer verkozen boven Amezrine) ook aan de bak.
En vijf minuten later was er voor Noordwijk alweer een tweede, nog grotere mogelijkheid. Maar het schot van Emiel Wendt werd op de doellijn gekeerd.
Noordwijk was gedreven en bleef jagen op de bal . Hierbij liep Westdijk , na een grove charge, tegen het bekende geel op. Fortuna Sittard deed echter een aantal malen van zich spreken. Maar tot echte grote kansen kwamen zij niet. Hun zichtbare balvaardigheid en de snellere balcirculatie leidde slechts tot enkele mogelijkheden .
De grootste was er na wederom een fenomenale actie van de o zo rappe James. Met nog enkel minuten te gaan liet hij 2 tegenstanders achter zich. Maar helaas kwam zijn inzet slechts op de paal terecht.

Brilstand

'We hadden met 2-0 voor moeten staan', was de algemeen gehoorde mening bij de Noordwijk aanhang. Die bovendien meenden dat Noordwijk recht had op een penalty toen James een keer in het beruchte gebied de bal aan een tegenstander moest laten in een stevig duel.

Toch was er de brilstand bij het begin van de tweede helft. En het was duidelijk dat de profs opdracht hadden om meer druk naar voren te zetten en een doelpunt af te dwingen. Toch kwam Noordwijk met enige regelmaat onder die druk uit maar het bleef bij uiterst kleine kansjes. En toen, met nog 20 minuten te gaan, brak Fortuna uiteindelijk de ban. Een afgemeten voorzet ging via een hoofd achter Rondeltap: 0-1. Wie had gedacht dat Noordwijk hierna wel terug zou vallen had het volkomen mis. Opportunisme bleef troef en het geloof in een goed resultaat bleef bestaan. Kees Zethof zette uiteindelijk een alles of niets offensief in. Met van Staverten voor Hoogerwaard, De Roode voor James en Borsboom voor Reynaers maakte de coach duidelijk dat hij toch nog kansen zag.
Met 3 spitsen kort bij elkaar in het centrum en de bal steeds maar weer die richting inbrengend was er de hoop dat er een per ongeluk een keer goed zou vallen.

Extra tijd

Intussen kwam Fortuna niet verder dan heel irritant tijdrekken, blessures voorwenden en de scheidsrechter proberen te beïnvloeden. De 5 minuten extra tijd waren dan ook nauwelijks een afspiegeling van de enorme tijd die door de profs was gebruikt om Noordwijk van scoren af te houden. In de allerlaatste minuten was er ook nog de rode kaart voor de Sittardiaan Smeets die een doelpunt wist voorkomen door aan de noodrem te trekken. Kort daarna moest de ongelukkige Rondeltap van het velde met een zeer ernstige armblessure die hem verder spelen onmogelijk maakte.
Voor Noordwijk bleek dit het einde van het bekeravontuur. Wat overigens door de supporters met een zeer waarderend applaus voor de mannen van Zethof werd afgesloten.