Jordy Groot ziet zijn schot achter de keeper verdwijnen. | Foto: Johanna Wever
Jordy Groot ziet zijn schot achter de keeper verdwijnen. | Foto: Johanna Wever

SJC wint van SWZ Boso Sneek: 3-0

Algemeen Sport

Door het wegvallen wegens blessures van Timo Ruigrok en Raymond van Heijningen bracht trainer Polak de net herstelde David Verweij niet op zijn vertrouwde plekje centraal in de verdediging. Maar als verdedigende middenvelder met naast hem Tom Duijndam meer aanvallend gericht. Jordi Groot completeerde het middenveld en zijn plaats als linksachter werd ingenomen door Abbas al Tamimy.

Met dit middenveld en een uitblinkende Juriaan van Duin in het centrum van de verdediging bouwde SJC direct al aan een veldoverwicht. De Friezen leken op de hoogte van het spelletje wat eerder RKAVV een puntje opleverde en zochten naar een gluiperige goal via een sporadische counter. En dat leek resultaat op te leveren toen Kevin Huitema een uitgelezen kans naast het doel gleed.

Op slag van rust was er voor het doel van SWZ Boso Sneek een zelfde kans voor Tom Duindam. Die ook al glijdend een voorzet na een uitstekende actie van Redel over de goal zag gaan.

Na de rust speelde SJC het geliefde spel richting clubhuis. En in de 51e minuut was het Jordi Groot die met een diagonale knal SJC verdient op voorsprong kon zetten. De zwart-witten bleven ook hierna de aanval zoeken.


Tom Duindam

'Weer goed gespeeld man. Die jongen verdient eigenlijk ook een eigen goal te maken' hoorden we even later trainer Sjaak Polak vanaf de bank zeggen als reactie op het spel van spits Tom Duindam. Die steeds opnieuw, met 2 man op zijn huid, het de verdediging van SWZ Boso Sneek uiterst moeilijk wist te maken. Even later veerde de bank van SJC enthousiast op toen Tom Broekuizen door dezelfde Tom Duindam in gelegenheid werd gesteld om de 2-0 aan te tekenen. 'Een Tom-Tommetje', zo juichte de trainersstaf.
Deze verdiende treffer viel na ongeveer een kwartier in de tweede helft. Inmiddels was de licht geblesseerde Abbas al Tamimy al vervangen door Rick van Dijk.


Aan de bak

Trainer Germ de Jong begreep dat hij aan de bak moest en kwam met een dubbele wissel. Wat eventjes een opleving binnen de Friese ploeg te weeg bracht. Zo gauw er kans was speelden zij met 4 mensen in de voorste lijn wat natuurlijk om aanpassingen vroeg.
Maar SJC bleef gemakkelijk overeind. En het overwicht rechtvaardigde volgens trainer Polak dat hij de ook al licht geblesseerde Mike Verhoek een kwartier voor tijd inruilde voor Dandy Steenvoorden. Dit gaf het spel van SJC plots weer een impuls en Sneek zag enigszins verbaasd hoe de rechters spits bij herhaling het zestienmetergebied in sneed. En uiteindelijk viel 10 minuten voor het eindsignaal, wederom door Tom Duindam, de 3-0. Met deze winst en het verlies van Aplhense Boys staat SJC nu op een gedeelde eerste plaats.
Volgende week de wedstrijd in Hoorn tegen Hollandia. Bekend als een sterk voetballende ploeg waar zeker rekening mee moet worden gehouden.

Uit de krant