Vele vogelliefhebbers gaan zaterdag vogels tellen in de duinen. | Foto: PR
Vele vogelliefhebbers gaan zaterdag vogels tellen in de duinen. | Foto: PR

Beleef de Eurobirdwatch

Algemeen Kort nieuws

Op zaterdag 30 september nemen vogelaars van de Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk deel aan de internationale vogeltrekdag, de Eurobirdwatch. Op die dag zijn in ons land op ruim 150 telposten vogelaars in de weer om overtrekkende vogels op naam te brengen en hun aantallen te noteren.

Vogelbescherming Nederland verzamelt dit jaar de telresultaten van alle posten, ook die uit het buitenland. In bijna alle Europese landen staan op deze dag waarnemers klaar om de langstrekkende vogels te noteren.

Voor de traditionele Eurobirdwatch posteren wij ons deze keer niet bij de keerlus aan het einde van de boulevard, maar 150 meter zuidelijker op het wandelpad naast het fietspad naar Katwijk. Hier hebben wij vrij uitzicht over zee, de zeeduinen en het achterland. Vogels die we bij de Helmhorst missen vanwege de bebouwing, kunnen wij daar ongehinderd waarnemen.
De vogeltellers zijn hier te vinden van 8.00 tot 11.00 uur. Een ieder is welkom om hen hier gezelschap te houden.
De Nederlandse resultaten worden op zaterdag al bekend gemaakt op de website van Vogelbescherming Nederland; de Europese volgen een dag later.

Uit de krant