Henk Hoogervorst in de raad | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Henk Hoogervorst zal donderdag worden beëdigd als lid van de gemeenteraad voor de VVD. | Foto en tekst: Wim Siemerink
Henk Hoogervorst zal donderdag worden beëdigd als lid van de gemeenteraad voor de VVD. | Foto en tekst: Wim Siemerink
Politiek

Henk Hoogervorst in de raad

Naar verluidt zal donderdag Henk Hoogervorst worden beëdigd als lid van de Noordwijkse gemeenteraad. Hij gaat de plaats innemen van de vertrekkende Stephanie van den Bergh.

Hoogervorst is bekend als voorzitter van V.v. Noordwijk, voormalig voorzitter van Horeca Noordwijk en eigenaar van diverse horecaondernemingen. Hij nam bij de vorige verkiezingen het initiatief om met een nieuwe partij de politiek in te gaan. Zijn partij Noordwijk Zelfstandig baarde opzien door direct met 2 zetels uit de verkiezingsstrijd te voorschijn te komen. Wijlen Gerard van Stijn moest al snel als fractievoorzitter terugtreden vanwege zijn woonplaats. Stephanie van den Bergh, onervaren en geheel onverwacht de fractievoorzitter, werd het leeswerk van raadsstukken en collegevoorstellen allemaal teveel en sloot zich aan bij Lijst Salman. Nathalie Barnhoorn koos daarna om bij het CDA verder te gaan.

Door het vertrek nu van Stephanie van den Bergh is Henk Hoogervorst de rechtmatige opvolger. Hij zei 'ja' omdat hij de noodzaak ervaart van deelname door de ondernemers in de dagelijkse gemeentelijke politiek en hun mening beter wil laten doorklinken. Hoogervorst kiest niet voor Lijst Salman maar zich gaat aansluiten bij de VVD-fractie om daar te profiteren van de bestaande dossierkennis.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>