Afbeelding

Open dag bij Friends United

Algemeen

Dikke pret maandagmorgen bij de start van de Open Dag van Friends United bij Sportpark Duinwetering. Vanwege het slechte weer werden alle activiteiten naar de binnenzalen verplaatst. 

Door Ina Verblaauw

Voorafgaand aan de sportdag deden de deelnemers in de kantine mee aan een warming up onder leiding van wethouder Gerben van Duin. Op de klanken van het lied Leef van André Hazes werd er gesprongen en gedanst. Daarna werden de naar schatting 150 jongeren met een beperking uitgenodigd naar de zalen te gaan. Diverse sportverenigingen gaven clinics. De groepen kinderen rouleerde de hele dag, zodat met alle sporten kennis kon worden gemaakt.

Friends United organiseerde deze sportdag voor de tweede keer in nauwe samenwerking met de gemeente Noordwijk en de Dirk Kuyt Foundation. Kuyt zelf was helaas verhinderd, maar zijn mascotte was er wel. De kinderen gingen veelvuldig met hem op de foto. 

Friends United is in 2015 opgericht als sportclub voor jongeren die niet mee kunnen komen bij een reguliere sportclub. De stichting werk nauw samen met diverse sportverenigingen in de buurt. Deze sportverenigingen geven clinics. Op deze manier worden drempels weggenomen doordat de trainers kennismaken bij de groep jongeren en de jongeren kennis maken met diverse sporten. Initiatiefneemster van Friends United, 

Monique Jägers is enthousiast over de sportdag. "We hebben dit jaar 12 groepen uit het bijzonder onderwijs uit de hele regio. Er werken heeft veel vrijwilligers aan mee om de dag tot een succes te maken en de leerlingen van de sportklas van het Northgo College begeleiden de kinderen bij het uitoefenen van de sport". Er was een breed aanbod aan sporten. Balsporten, yoga, kruisboogschieten, dansen en behendigheidsspelletjes. Voor de deelnemers, begeleiders en ouders een fantastische beleving.

Uit de krant