V.v. Noordwijk kon het doelsaldo afgelopen zaterdag stevig opkrikken met zes goals tegen Nootdorp. | Foto: WS
V.v. Noordwijk kon het doelsaldo afgelopen zaterdag stevig opkrikken met zes goals tegen Nootdorp. | Foto: WS

Noordwijk heeft geen kind aan Nootdorp: 6-0

Algemeen Sport

Voor sommige was het de vraag of Kees Zethof het coachen op topniveau wel aan zou kunnen. Inmiddels zijn alle twijfels, ook bij de grootste sceptici, weggenomen. De komst van Zethof heeft voor een opvallende positieve verandering in de mentaliteit van de spelersgroep gezorgd.

De huidige strijdlustige ploeg van de op promotie jagende voetbalclub Noordwijk, die in vergelijk met vorig seizoen in samenstelling nauwelijks is verandert, lijkt inmiddels nauwelijks meer op de passieloze eenheid die het vaak was.

In de thuiswedstrijd tegen promovendus Nootdorp werd opnieuw duidelijk dat er op dit gebied stappen zijn gemaakt. De gretigheid waarmee er in de tweede helft steeds opnieuw jacht werd gemaakt op een volgend doelpunt lijkt duidelijk een gevolg van het spelplezier wat onder leiding van Zethof is ontwikkeld.

Bij Noordwijk stond deze keer Amezrine weer onder de lat en was Dorothea ook weer van de partij. Al in de tiende minuut kwam Noordwijk op voorsprong toen Overvliet vanuit een corner raak kopte. Het had na bijna een half uur, opnieuw vanuit een corner, 2-0 kunnen zijn. Maar nu werd er op de lat gekopt. Vijf minuten later viel die 2-0 toch. Westdijk mocht de bal vanuit een rebound eenvoudig intikken.


Hongerig

Dat Noordwijk deze pot ging winnen stond toen al vast. Nootdorp kon nauwelijks iets gevaarlijks terug doen en het was na de thee dan ook slechts wachten op de volgende goal.
En die viel al na nog geen 2 minuten. Het was opnieuw Tjeerd Westdijk (hij lijkt onder Zethof eindelijk op dreef te komen)die het net wist te vinden waarna de 3-0 op het scorebord kon worden genoteerd.

Zoals al gezegd, Noordwijk bleef hongerig op jacht gaan naar een volgende goal. Dezer keer was het Emiel Wendt die de aanhang liet juichen: 4-0.
Via de hardwerkende Bröcker en nogmaals Wendt werd de eindstand met nog een kwartier te gaan op 6-0 gebracht. Hierna volgde de bij Zethof inmiddels gebruikelijke wissels. Hoogerwaard voor James, Borsboom voor Westdijk en tenslotte van der Krogt voor Dorothea.


Ter Leede

Volgende week staat de wedstrijd tegen Ter Leede op het programma. De Sassenheimers bedwongen in een uitwedstrijd het altijd lastige Hoek HSV. Maar met de huidige mentaliteit en de getoonde trefzekerheid moet ook deze wedstrijd te winnen zijn. Vooral het feit dat Noordwijk nog steeds geen tegendoelpunt hoefde te incasseren moet de ploeg voldoende vertrouwen geven. Zeker nu de ziekenboeg weer leeg is lijkt Noordwijk de beste papieren te hebben op weg naar een hoge klassering met promotie als beloning.

Uit de krant