Emiel Wendt (vallend) kopt de winnende treffer binnen. | Foto: PR
Emiel Wendt (vallend) kopt de winnende treffer binnen. | Foto: PR

V.v. Noordwijk boekt belangrijke zege

Algemeen Sport

Het elftal van trainer Kees Zethof heeft goede zaken gedaan. Het won de derby van FC Rijnvogels en omzeilde hiermee een lastige klip in Katwijk. De Rijnvogels die vorig seizoen uit de Derde Divisie degradeerden worden door insiders ook als een van de mogelijke titelkandidaten gezien evenals Noordwijk. Het is alom bekend dat de mannen van de Duinwetering na enkele mislukte pogingen ook snakken naar promotie en dus hogerop willen.

De eerste stappen in de goede richting zijn gezet en na twee wedstrijden heeft Noordwijk de volle honderd procent score behaald. In de eerste thuiswedstrijd tegen promovendus AFC ging dit relatief makkelijker dan in de uitbeurt op sportpark De Kooltuin. De Rijnvogels beschikken over een goed team met enkele geroutineerde krachten en waren in de eerste helft en af en toe de bovenliggende partij. Noordwijk mocht bepaald niet mopperen dat de thuisclub het vizier niet op scherp had staan en het doel van Roy Rondeltap werd enkele keren op een haar na gemist. Toch waren er ook enkele mogelijkheden voor de Noordwijkers waarvan de kopbal van Emiel die net over ging nog de beste was. Verder liet de Rijnvogeldefensie weinig gaatjes vallen en brak de rust met de bekende brilstand aan.

Na de rust was het eerste woord aan de thuisclub met een hard schot van Arno Dijkstra dat maar rakelings naast ging en de kopbal van Joost Leonard -de ex-speler van Noordwijk- ging over. Leonard werd goed bewaakt en kon zijn vroegere werkgever geen pijn doen. Naarmate de tweede helft vorderde nam Noordwijk de regie over en de Rijnvogels waren beduidend minder gevaarlijk dan voor de rust. Rondeltap moest nog wel in actie komen om een schot van Dijkstra onschadelijk te maken maar zou ook deze wedstrijd niet hoeven te vissen. Zijn collega Jeffrey Verkerk aan de overzijde leek ook niet te willen zwichten en keepte een goede wedstrijd. Vooral de kopbal van Emiel Wendt die hij met een geweldige redding over de lat tilde mocht er zijn terwijl iedereen al aan een treffer dacht.

De derby die meer spannend dan fraai was en het ruim opgekomen publiek niet het spektakel bood waarop was gehoopt, leek te eindigen zoals deze begon. Toch leken de Rijnvogels in de slotminuut nog een mogelijkheid te krijgen toen Jaap van Duijn (ook ex-Noordwijk) vrij door kon gaan maar hij werd tot groot ongenoegen van de thuisclub afgevlagd voor buitenspel. Hier mee mochten de Noordwijkers bepaald niet mopperen. Het niet meer verwachte doelpunt viel in dezelfde minuut alsnog aan de andere kant. Een vrije trap (waarmee de Katwijkers het misschien terecht niet eens waren) werd door Thomas Reynaers in het strafschopgebied geplaatst en door Emiel Wendt fraai binnen gekopt en hiermee de Noordwijkse euforie deed ontbranden.

Uit de krant