Dirk Kuyt en zijn foundation zijn zeer betrokken bij de Beach Battle 2017. | Foto: PR
Dirk Kuyt en zijn foundation zijn zeer betrokken bij de Beach Battle 2017. | Foto: PR

Beach Battle Noordwijk wordt nog uitdagender

Algemeen Sport

De eerste editie van Beach Battle bleek een doorslaand succes. Ruim 500 enthousiastelingen trotseerden de opgeworpen hindernissen, beklommen zwetend de zandheuvels en teisterden hun spieren in het mulle zand.

Daarom komt er op 8 oktober een tweede editie in samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation. Die,zoals wel bekend, het sporten door mensen met een lichamelijke beperkingen wil bevorderen.

Opnieuw wordt er een speciaal parkoers uitgezet. Deze 'Battle Arena' kent een lengte van niet minder dan 5 kilometer en wordt speciaal ingericht in samenwerking met de sportklas van het Northgo College en deskundige sportdocenten van de Koninklijke Militaire Academie. De organisatie heeft zich de hier en daar gehoorde kritiek dat het vorig jaar te simpel zou zijn opgezet wel degelijk aangetrokken. Maar wel blijft overeind dat het niet alleen maar om een winnende tijd gaat maar vooral om de sportieve beleving. Deelnemers krijgen na het afleggen van het persoonlijk parcours een officieel certificaat van Beach Battle Noordwijk.


Speciaal parcours

Deze 'hindernisbaan' wordt aangelegd langs de gehele Kon. Wilhelmina Boulevard zodat ook supporters en nieuwsgierigen een goed zicht hebben op de presterende sporters. De start en finish is nabij restaurant het Elfde Gebod. Tijdens het afleggen van het parcours kan ook nog de keus gemaakt worden om na 3,5 km te stoppen. Maar verwacht wordt dat velen de 5 kilometer zullen voltooien. Halverwege het parkoers kunnen de echte diehards zich bovendien extra uitleven op een speciaal ingericht push-up terrein.


Teams

Deze vorm van intensieve sport blijkt uitermate geschikt voor teams. Omdat in teamverband deelnemen niet alleen plezieriger kan zijn maar er ook voor zorgt dat men in staat is tot grotere prestaties. Voor het best presterende team is er een speciale prijs te verdienen en wel een 8persoons diner in de Hotels van Oranje. Er wordt gestart vanaf 10.00 uur tot maximaal 14.00 uur. Deelnemers moeten beslist voor 18.00 uur de finish zijn gepasseerd.

De start is naar keuze tussen 10.00 en 14.00 uur maar deelnemer moeten uiterlijk 18.00 uur finishen. Men kan deelnemen vanaf 12 jaar, jeugd tot 15 jaar dient vergezeld te zijn door een volwassene. Inschrijven kan via de website www.beach-battle.nl. De kosten zijn € 17,50 per persoon bij voorinschrijving. Inschrijven bij de start kost € 22,50.

Uit de krant