Het duo Hoed en de Rand is zaterdag te zien en te horen in het Cultuurcafé. | Foto: PR
Het duo Hoed en de Rand is zaterdag te zien en te horen in het Cultuurcafé. | Foto: PR

Zaterdag Poëziedag in het Cultuurcafé

Algemeen Cultuur

Zaterdag 9 september verrast het team van van der MEER/Het Cultuurcafé haar klanten met een gedicht, Melíza de Vries geeft om 10.00 uur een workshop en 's middags treden Hoed en de Rand op met Nederlandse poëtische liedjes.

De jonge kunstenares Meliza de Vries treedt regelmatig met haar gedichten op. In haar werk legt ze verbinding tussen poëzie, illustraties en maatschappelijke onderwerpen. Ze gaf in Guatemala creatieve workshops in een vrouwengevangenis. Ze stond in de finale van Festina Lente en toerde met de Poëziebus door Nederland en België.

In de workshop op 9 september gaan de deelnemers aan het werk met associatiekaartjes en spreuken. Meliza verzekert dat iedereen met een eigen geschreven gedicht naar huis gaat na het volgen van haar workshop. Al vanaf 12 jaar kun je meedoen.
Aanvang 10.00 uur, tickets €7,50 (incl. een drankje, koffie/thee) zijn verkrijgbaar online en in de boekhandel.

Hoed en de Rand

Hoed en de Rand stond eerder op het podium in Het Cultuurcafé en is terug met een nieuw poëtisch programma vol poëzie, luister- en drinkliedjes.
Samen vormen Jelle van der Meulen (zang/accordeon) en Peter van der Steen (zang/gitaar) Hoed en de Rand. De melodieën bij de gedichten maken ze zelf. Voor hun eigen liedjes zijn de inspiratiebronnen onder andere de zee en de liefde. Het duo trad voor het eerst samen op in 1994 onder de naam Peter & Jelle. Bij het maken van de eerste cd in 1998 werd de naam Hoed en de Rand.
Hoed en de Rand treedt op vanaf 15.00 uur, toegang vrij, graag reserveren via www.boekhandelvandermeer.nl

Uit de krant

Uit de krant