| Foto: Ina Verblaauw
| Foto: Ina Verblaauw

Werk aan Boerenburg gaat verder

Algemeen

De wijk Boerenburg is en wordt stevig onder handen genomen. Het gaat hierbij om het vervangen van het rioolstelsel, het aanleggen van een nieuw regenwaterriool, het plaatsen van energiezuinige lichtmasten, nieuw aan te leggen groen, een nieuwe inrichting van de wegen en de straten met nieuwe bestratingsmaterialen. Donderdag 31 augustus werd stilgestaan bij het afsluiten van de eerste drie fases en het startsein gegeven voor de volgende fases.

"De renovatie van wijk Boerenburg is met recht een megaproject te noemen dat startte in 2014 en in 2020 zijn eindfase zal beleven", aldus wethouder Dennis Salman. "Een groot project dat een investering van zeven miljoen kost. Veel gebeurt er onder de grond, maar ook bovengronds zichtbaar. Dank aan de bewoners van de wijk; voor hen betekent de renovatie ook veel ongemak, maar er kwamen nauwelijks klachten binnen".

De eerste drie fases zijn naar tevredenheid uitgevoerd door aannemer De Wilde uit Vijfhuizen. De aanbesteding voor de volgende twee fases zijn nog in volle gang. Begin september wordt een inloopbijeenkomst georganiseerd voor de bewoners om hen bij de plannen en de herinrichting te betrekken. "Wijk Boerenburg is een totaal nieuwe wijk geworden. Veel nieuwe, jonge bewoners. Deze wijk, waar ik geboren ben, herken ik bijna niet meer terug", aldus Salman.

De voorbereidingen voor de vierde fase zijn in volle gang. Begin 2018 zal er gestart worden met de uitvoering daarvan en heeft betrekking op de volgende straten: Stakman Bossestraat, Van Struykstraat, Duinwetering, Pieter Coermanstraat en Holbeekstraat.

Uit de krant