Timo Ruigrok kan hier nog  zijn kunstje doen. Even later zou hij zwaar geblesseerd het veld verlaten. | Foto: Johanna Wever
Timo Ruigrok kan hier nog zijn kunstje doen. Even later zou hij zwaar geblesseerd het veld verlaten. | Foto: Johanna Wever

SJC laat steekje vallen

Algemeen Sport

'Uitstekende omstandigheden en een volledig fitte ploeg. Die eigenlijk in de eerste helft al ruim afstand had moeten nemen. Dat we niet tot een overwinning kwamen doet dan ook goed zeer'. Zo reageerde trainer Sjaak Polak op de vraag of het in de laatste seconden veroverde gelijke spel bij hem voelde als een overwinning.

De trainer had wel gelijk. SJC was vooral in de 1e helft tegen RKAVV uit Leidschendam de betere ploeg. Met al snel een dot van een kans die op de paal uiteenspatte. En daar bleef het inderdaad niet bij. SJC domineerde en combineerde naar hartenlust. Zonder de nog steeds geblesseerde David Verweij stond het verdedigend heel goed. Vervanger Juriaan van Duijn speelde een uitstekende partij, de backs konden met regelmaat de aanval ondersteunen en bij de spelhervattingen was men gevaarlijker dan ooit.

Onoplettendheid

En toch wilde het doelpunt niet vallen. Ook al niet direct na de rust toen SJC met een serie van 5 strafschoppen binnen 4 minuten de druk op de Leidschendams veste nadrukkelijk opvoerde. Een onoplettendheid werd daarna door RKAVV direct genadeloos afgestraft. Zodat opeens de 0-1 achterstand moest worden weggewerkt. Aanvankelijk speelde SJC zijn verzorgde combinatie spel. Wat echter steeds moeilijker werd, ook al omdat Timo Ruigrok zwaar geblesseerd het veld had moeten verlaten. In de aanval was Tom Duindam in goeden doen en hij kreeg na een sublieme aanvallende combinatie de bal net niet op de punt van zijn schoen. Naast hem deden Jeroen Dedel en Dandy Steenvoorden verwoede pogingen om hem in stelling te brengen maar steeds zat er een wel een of ander Leidschendams been in de weg.

Vertrouwen

Met Rik van Dijk voor Dandy Steenvoorden en Mike Verhoek als stormram in de spits werd het combinatiespel vervangen door de lange bal. Vanuit een van de corners kon Verhoek bijna raak knikken. Inmiddels was ook van Heijningen met een ernstige blessure afgehaakt. En de 0-1 nederlaag leek een feit te worden. Bij een van de vele vertragende spelonderbrekingen drukte Polak zijn spelers op het hart vertrouwen te houden en scherp te blijven. En werkelijk in de laatste seconden viel de gelijkmaker. Jeroen Dedal werd door Sander van der Klugt met een verre trap bedient. De Hillegommer in Noordwijkse dienst zette een actie in en bekroonde die met een heel fraai doelpunt. Waarvan hij na de wedstrijd zou zeggen: 'Het voelde bij mij wel als de winnende. Scoren in de laatste seconden voelt erg goed'.
Dedel vertelde nog op zoek te zijn naar de juiste vorm. 'Ik weet dat ik meer kan dan wat ik tot nu toe heb laten zien. Maar mijn zelftrouwen groeit merkbaar en dit helpt daarbij. Als rechterspits speelde hij een goede wedstrijd met een aantal opvallende acties. Toch zou hij zich beter thuis voelen op de linkerspitsplaats die hij bij Hillegom innam. Maar Jeroen relativeert meteen door te zeggen: 'als ik maar op een van de plekjes in de voorste drie bezig kan zijn'.

Zondag moet SJC op bezoek bij de Bataven. Dat zal zijn zonder Timo Ruigrol en Raymond van Heijningen omdat de blessures er zeer ernstig uit zien. Ook David Verweij zal ontbreken want het herstel van zijn geblesseerde buikspier duurt langer dan gedacht.