Sander Bosma, terug van weggeweest, combineert samen met James en ten Hoope naar hartenlust. | Foto: WS
Sander Bosma, terug van weggeweest, combineert samen met James en ten Hoope naar hartenlust. | Foto: WS

Goede start voor V.v. Noordwijk

Algemeen Sport

Noordwijk lijkt op weg om er een mooi seizoen van te maken. Onder zomerse omstandigheden werd aan de Duinwetering op uiterst efficiënte wijze de eerste competitiewinst binnen gehaald. Met Westdijk en James als doelpuntenmakers.

Het enige wat tegenviel was het aantal toeschouwers. Maar voor de aanwezige supporters werd het een mooie middag. Want Noordwijk speelde gedreven en zeer efficiënt. Ondanks de afwezigheid van Overvliet (schorsing), van der Neut (vakantie) en Dorothea (geblesseerd) stond er een team op het kunstgras dat het AFC heel moeilijk wist te maken. In het Noordwijkse doel deze middag Roy Rondeltap. Die zich als een zeer betrouwbare en duidelijke coachende doelman een echte concurrent van de ook al geblesseerde Amezrine toonde.


Snelle James

Noordwijk begon direct goed en zette druk naar voren. Wat enkele kleine mogelijkheden opleverde. Die vooral over de linkervleugel werden voorbereid. De snelle James samen met de combinerende Sonny ten Hoope en Sander Bosma stichtte het meeste gevaar. Na ruim een half uur spelen kwam uit eindelijk de beloning. Niet uit een uitgespeelde aanval maar toch. Westdijk liet zich gelden in een scrimmage en vond het net: 1-0.

Na dit doelpunt leek AFC even druk te willen zetten maar al gauw vielen zij terug op de eerdere speelwijze: nadrukkelijk het aanvalsspel van Noordwijk onderbreken zonder zelf veel initiatief te ontplooien. Hun eerste echte mogelijkheid was een kopkans uit een spelhervatting. Een tweede uit een aardige persoonlijke actie. Maar tot scoren kwamen zij niet. Noordwijk kreeg via van de Krocht nog wel een grote kans maar die smoorde in een te ver doorgevoerde combinatie.


Betere ploeg

Na rust had Noordwijk het snel af kunnen maken. Want heel gevaarlijk bleken de Amsterdammers niet te kunnen worden. In het centrum van de verdediging waren Le Congé en Bröcker in de persoonlijke duels steeds de sterkste. Hoewel de laatste zijn bijna traditionele onnodige overtreding maakte op een verrekt gevaarlijke plek. Noordwijk was en bleef de betere ploeg maar omdat de bevrijdende treffer niet viel bleef het toch wat onzeker.

AFC besloot met 2 aanvallende wissels een poging te wagen om een gelijkspelletje uit het vuur te slepen. Dat leverde uiteindelijk Noordwijk de 2e treffer op. Slordig balverlies van AFC bracht plots de razendsnelle James in balbezit. En dit buitenkansje werd door hem meedogenloos benut:2-0. De vreugdekreet vanaf de Noordwijkse bank maakte de opluchting bij de rood-witten duidelijk. En de verdiende overwinning was een feit. De snelle publiekswissels, eerst James en even later Le Congé, werden beiden met applaus begeleid.


Rijnvogels

Volgende week al de kraker tegen Rijnvogels. De ploeg van Hein van Heek zag zich een overwinning in de slotminuut door de neus geboord en zal mogelijk nog meer gemotiveerd Noordwijk gaan bestrijden. Een voorspelling lijkt moeilijk te geven. Maar Noordwijk kan, na deze nuttige winst, vol vertrouwen beginnen aan de klus om ook de Katwijkers te verslaan.

Uit de krant