Extatisch gregoriaans en monumentale orgelklanken | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Cultuur

Extatisch gregoriaans en monumentale orgelklanken

Op zaterdag 9 september voert de Schola Gregoriana Noordwijk o.l.v. Rens Tiensta het concert 'Hemelbestormers' uit in de R.K. Sint-Jeroenskerk.

Het programma bestaat uit Gregoriaanse gezangen van o.a. de Middeleeuwse mystica Hildegard van Bingen. In dialoog met oude en moderne orgelcomposities van Franse meesters, uitgevoerd door meester-organist Jaco van Leeuwen. Muziek die hemel en aarde doen trillen.

Jaco van Leeuwen bespeelt de beide Maarschalkerweerdorgels in de Sint-Jeroenskerk, een unieke gelegenheid voor de liefhebbers van het romantische orgelspel. De aanvang van het concert is 20.00 uur en het programma duurt vijf kwartier. Kaarten à € 10,- zijn voor het concert zijn verkrijgbaar aan de kerk, die vanaf 19.40 uur is geopend.

Meer informatie is te vinden op www.parochiesintmaarten.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>