Afbeelding

Van der Jagt stopt als bestuurslid Atlantikwall Museum

Algemeen Kort nieuws

Al vanaf het eerste begin in 2001 was Marjolijn van der Jagt nauw betrokken bij de realisering en verdere uitbreiding van het Atlantikwall Museum Noordwijk. Afgelopen week nam zij na 16 jaar afscheid van het bestuur en de vele vrijwilligers. 

Van der Jagt stond samen met onder andere Victor Salman, Jan Heus, Ruud Boot en Cor van Duin aan de basis van het thans zo succesvolle Atlantikwall Museum Noordwijk. Zij was vooral verantwoordelijk voor de PR, het logo, de noodzakelijke lobby richting politiek en de totstandkoming van een brochure voor de sponsoring. 

Na de eerste ideeën eind vorige eeuw van een aantal bunkerliefhebbers voor een museum in één van de bunkers werd gekozen voor een veel ambitieuzer plan: een compleet museum in het nog aanwezige gangenstelsel met 12 daaraan gelegen bunkers ten westen van het fietspad richting Zandvoort.
Voorzitter Victor Salman: "Mede dankzij de inzet van Marjolijn is het Noordwijkse deel van de Atlantikwall uitgebouwd tot het grootste en meest succesvolle museum in Nederland op dit gebied. Daarvoor zijn wij haar zeer erkentelijk!" 

Na haar laatste bestuursvergadering nam zij zaterdag jl. onder applaus afscheid van de vrijwilligers tijdens de druk bezochte kaasparty van Peter den Elzen in de bunker. 
 

Uit de krant