Afbeelding

Scholieren bedenken nieuwe verkeersborden voor woonerven

Algemeen


Noordwijk kent veel woonerven. Bij het betreden van een woonerf staat een bekend blauw bord met daarop een spelend kind, een voetganger, een huis en een auto. 

Door Ina Verblaauw

"Het bord is zo bekend, dat automobilisten zich vaak niet meer realiseren dat ze een woonerf inrijden", aldus Martin Bruchner, voorzitter van de wijkvereniging Vinkenveld. "Er gelden in een woonerf aparte verkeersregels, zoals een maximum snelheid voor al het gemotoriseerde verkeer, voetgangers hebben altijd voorrang, er zijn geen trottoirs dus de straat is het speelveld en parkeren mag alleen in de daarvoor bestemde vakken. De mensen zien het bord wel, maar registreren de betekenis ervan niet meer".

Daarom bedacht de wijkvereniging een plan om scholieren tekeningen te laten maken waarop de verkeersregels worden uitgebeeld. De gemeente Noordwijk heeft van 20 tekeningen een verkeersbord laten vervaardigen. 
Wethouder Salman onthulde in het bijzijn van de groepen 7 en 8 van basisscholen Hoffennevierboet en De Jutter, de tekenaars van de borden, maandag 28 augustus het eerste exemplaar. "Veiligheid staat hoog in het vaandel in de gemeente Noordwijk. We hopen dat het plaatsen van de borden daar flink toe kan bijdragen". Nog diezelfde dag worden alle borden geplaatst bij de woonerven en wordt komende week een folder met de afbeeldingen en aanvullende informatie huis aan huis in de gemeente Noordwijk verspreid.

Uit de krant