Afbeelding

Mooie eerste editie V.v. Noordwijk Ultimate Football Tournament 

Algemeen Sport

De eerste editie van het vv Noordwijk Ulitmate Football Tournament U15 kende een zonovergoten start. Onder belangstelling van ouders, supporters en scouts wisten de voetballers van Polonia Warschau de spannende finale tegen Middlesborough knap met 2-1 te winnen. Wethouder Gerben van Duin en organisator Leo Kruithof reikten de blije Poolse jongens zondagmiddag de beker uit. 

Het toernooi is een herstart van het internationale Cor Wouters jeugdtoernooi dat V.v. Noordwijk tussen 2004 en 2009 organiseerde. Samen met de Ultimate Football Academy heeft vv Noordwijk de draad weer opgepakt met de organisatie van een eendaags toernooi met tien deelnemende verenigingen. 

Het was een warme dag op Sportpark Duinwetering waar de eerste teams om 10.30 uur hun wedstrijd startten. Ook een team van Noordijk nam deel en behaalde tussen de jeugdelftallen van diverse Betaald Voetbal Organisaties een knappe zevende plaats.

Tot 'beste keeper' van het toernooi werd Kuba Grzegorzewski (Polonia Warschau) uitgeroepen. De topscorers van het toernooi kwamen uit de elftallen van Willem II en PEC Zwolle terwijl tot 'beste speler' een jeugdvoetballer van Sparta werd uitgeroepen. 

Uit de vele complimenten die de organisatie na afloop mocht ontvangen, blijkt dat de bezoekers zeer tevreden waren met de opzet van het toernooi en de ontvangst bij vv Noordwijk. Het feit dat veel gezinnen in Noordwijk bereid waren een Poolse jeugdspeler in huis op te vangen werd zeer gewaardeerd. Een vervolg van dit internationale voetbaltoernooi in 2018 ligt dan ook zeker in het verschiet. 
 

Uit de krant