Oude medicijnen terug naar de apotheek
Logo denoordwijker.nl
Wethouders van Katwijk en Noordwijk: 'Oude medicijnen en naalden zijn geen restafval!' | Foto: Piet van Kampen
Wethouders van Katwijk en Noordwijk: 'Oude medicijnen en naalden zijn geen restafval!' | Foto: Piet van Kampen

Oude medicijnen terug naar de apotheek

De gemeenten Katwijk en Noordwijk hebben met alle plaatselijke apothekers een convenant ondertekend om het terugbrengen van oude medicijnen, gebruikte naalden en spuiten te stimuleren. 'Deze spullen horen niet thuis bij het restafval', benadrukte wethouder Gerard Mostert.

Door Piet van Kampen

Voorheen waren er al mensen die de niet meer gebruikte medicijnen, spuiten en naalden netjes terug brachten. Dit wordt echter nog onvoldoende gedaan en de beide gemeenten hebben samen met alle plaatselijke apothekers een convenant gesloten om het inleveren van de spullen bij de apotheken te bevorderen.

'Het is een proef om deze spullen niet bij het restafval te stoppen. Er kunnen verkeerde stoffen in het water terecht komen die verontreiniging veroorzaken' waarschuwde Mostert. Wethouder Dennis Salman juichte de samenwerking met de buurgemeente en alle apothekers van harte toe. De medicijnen, spuiten en naalden dienen zonder verpakking en bijsluiter te worden ingeleverd bij de daarvoor bestemde bakken die vanaf heden in elke apotheek zijn geplaatst. Dus glazen potjes, plastic verpakking en doosjes zoals vanouds thuis apart scheiden in de daarvoor bestemde bakken of zakken. Kleine moeite toch om aan het betere milieu mee te werken?

Meer berichten