Noordwijkse Hockeyclub wil hogerop
Logo denoordwijker.nl
Sport

Noordwijkse Hockeyclub wil hogerop

Het is natuurlijk sport op amateurniveau en spelplezier staat nog steeds centraal. Maar toch is er bij de NHC een zoektocht om structureel betere prestaties te kunnen realiseren. Want winnen verhoogd natuurlijk wel het plezier in de sport. 

We spreken hierover met Leonard van Utrecht, die naast voetbaltrainer bij zijn club Noordwijk nu ook zijn kennis en ervaring wil inbrengen in de NHC. Met name bij het vlaggenschip van de club, Heren 1. En niet zomaar even vrijblijvend. 


Driejarenplan

De gedreven sportfanaat heeft een duidelijk doel voor ogen wat er overigens niet om liegt. Na de ongewenste degradatie naar de derde klasse was er de roep om meer aandacht te geven aan het presteren. Men schreef een uitgebalanceerd driejarenplan. Aan de hand daarvan wil men met de club een hoger niveau bereiken . Het eenjarig verblijf in de tweede klasse smaakte naar meer. 
Inmiddels kijkt men nog verder omhoog. Van Utrecht: 'Binnen afzienbare tijd willen we door intensieve training en optimale begeleiding het prestatieniveau verhogen en uiteindelijk op eerste klasse-niveau gaan spelen. Van Utrecht weet zich gesteund door het bestuur van de club die goedkeuring gaf aan het toekomstplan en het gebruiken van een analysesysteem.


Spelers beter maken

Van Utrecht heeft hiermee ervaring in het voetbal en hij gelooft nadrukkelijk in de noodzaak van het gebruik van eigentijdse hulpmiddelen. Omdat een juiste analyse een basis kan zijn om de spelers mentaal, fysiek, technisch en tactisch steeds weer beter te maken. 
Vanuit de spelersgroep en vanuit het bestuur komen inmiddels enthousiaste reacties op de doelstellingen van Leonard van Utrecht. Samen met teammanager Git van der Vlugt gaat hij zich dan ook volledig inzetten om te zorgen dat naast de sportieve voorwaarden er ook aan alle randvoorwaarden wordt voldaan. 
Als in september de competities van start gaan dan moet van Utrecht beschikken over een enthousiast en gedreven team welke leergierig en bereidwillig de geformuleerde doelstellingen tracht te bereiken.
 

Meer berichten