V.v. Noordwijk houdt Ultimate Football Tournament U15
Logo denoordwijker.nl
De Duinwetering is komend weekend het toneel van net V.v. Noordwijk Ultimate Footbal Tournament U15. | Foto: PR
De Duinwetering is komend weekend het toneel van net V.v. Noordwijk Ultimate Footbal Tournament U15. | Foto: PR
Sport

V.v. Noordwijk houdt Ultimate Football Tournament U15

De schitterende accommodatie Sportpark Duinwetering nodigt uit tot het houden van mooie (sport)evenementen. Sinds de opening in 2015 vonden er al verschillende evenementen plaats, zoals een taptoe, KNVB jeugdtoernooien, voetbalbekerfinales, de Horesca Horecavo zaalcup en vorige week de vrouwenoefenwedstrijd Ajax-ADO Den Haag. Aan het lijstje wordt zondag 27 augustus een nieuw evenement toegevoegd: het V.v. Noordwijk Ultimate Football Tournament U15.

Het toernooi is een herstart van het internationale Cor Wouters jeugdtoernooi dat vv Noordwijk tussen 2004 en 2009 organiseerde, maar dat vanwege de economische recessie destijds ophield te bestaan.
Dit toernooi was uitgegroeid tot een aansprekend tweedaags toernooi met deelname van Europese topclubs als Liverpool, Bayer Leverkusen, Schalke '04, Ajax, PSV. Ricardo Kishna, Memphis Depay, Anwar El Ghazi en Derrick Luckassen speelden als 14-jarige jongens tegen huidige Noordwijk selectie spelers als Emiel Wendt, Sander Bosma en Lars Warmenhoven.

Nu de economie weer aantrekt én de nieuwe accommodatie gereed is, is de tijd rijp voor een herstart. Vv Noordwijk heeft hiervoor samenwerking gezocht met de Ultimate Football Academy. Deze voetbalacademy heeft zich toegelegd op de ontwikkeling en uitvoering van allerlei voetbal gerelateerde activiteiten voor kinderen. Samen met vv Noordwijk wordt het vv Noordwijk Ultimate Football Tournament U15 voor de eerste keer georganiseerd. Dit jaar is de start bescheiden, met een eendaags toernooi met tien verenigingen, maar de ambitie is om de komende jaren het toernooi weer te laten uitgroeien tot een toptoernooi. Uiteraard neemt ook een team van Noordwijk deel aan het toernooi.

De twee buitenlandse teams komen op vrijdag in Nederland aan, slapen in NH Conference Center Leeuwenhorst of in een Noordwijks gastgezin. Zaterdag zullen ze trainen of een wedstrijd spelen op het complex aan de Duinwetering. De Nederlandse teams komen op de wedstrijddag aan. Zondag 27 augustus is de start van het toernooi om 10.30 uur, de finale staat gepland om 16.00 uur. Direct na de finale is de prijsuitreiking. De toegang tot het toernooi is gratis.

Aan de organisatie van het toernooi dragen verschillende sponsors bij die niet met name genoemd willen worden. De organisatoren zijn hen daarvoor zeer erkentelijk.

Bedrijven of particulieren die op welke manier dan ook het toernooi willen ondersteunen kunnen contact opnemen met de organisatie via evenementen@vvnoordwijk.nl Hierop volgt een gesprek over de mogelijkheden.

Meer berichten