Weekend vol opera op Klein Leeuwenhorst
Logo denoordwijker.nl
Opera aan Zee wordt muzikaal verzorgd door BOOM
Opera aan Zee wordt muzikaal verzorgd door BOOM
Cultuur

Weekend vol opera op Klein Leeuwenhorst

Op 26 en 27 augustus zijn er voor de derde keer dit jaar optredens van Opera aan Zee. Dit keer op het Landgoed Klein Leeuwenhorst aan de Gooweg.

Op zaterdagavond 26 augustus zijn er twee opera's van Bizet. We beginnen om 18.00 uur met hoogtepunten uit Carmen. Om 19.30 uur is de volledige uitvoering van de opera Le Docteur Miracle. Het publiek wordt verzocht zelf voor een picknickmand, een fles wijn of een thermoskan koffie te zorgen.

De zangers zijn zaterdag van topniveau. Bijzonder sterk is de cast van Le Docteur Miracle. Esther Kuiper en Marcel Reijans zijn regelmatig te gast bij de Nationale Opera.

Andere uitvoerenden zijn Laetitia Gerards, Tamar Niamut, Ruben Plantinga, Jeroen Sarphati, Victor van Swaay en Willem de Vries.

Op zondagmiddag zijn er twee echte familievoorstellingen. Te beginnen om 14.00 uur met hoogtepunten uit Mozart's Le Nozze di Figaro. Om 15.30 uur is de beroemde Frank Groothof versie van Mozart's Toverfluit. Ook hier geldt: picknickmand mee.

Cast

Beide opera's worden uitgevoerd door B.O.O.M! Bold Opera on the Move. Een gezelschap uit Haarlem. De cast van Le Nozze di Figaro is als volgt: Sebastian Neuwahl: Figaro, Amanda Key: Susanna, Bibi van den Dijck: Barbarina, Meneka Senn: Cherubino, Daphne Visser: Contessa, Berend Eijkhout: Conte.

De zangers die de Toverfluit uitvoeren, zijn Erik Bomers (Tamino), Bibi van den Dijck (Pamina), Berend Eijkhout (Papageno), Amanda Key (Koningin van de Nacht), Matthijs Schelvis (Sarastro) en Daphne Visser (Papagena). De entree voor beide dagen bedraagt 10 euro (geen reserveringen; betalen op locatie).

Meer berichten