Blokfluiters van Crescendo in actie tijdens een concert met het B-orkest. | Foto: Jan Verloop
Blokfluiters van Crescendo in actie tijdens een concert met het B-orkest. | Foto: Jan Verloop

Muziekles bij Crescendo

Algemeen Cultuur

De Noordwijkse muziekvereniging Crescendo bestaat uit een A-orkest, B-orkest en een eigen leerlingenopleiding, waaronder een blokfluitopleiding.

De blokfluitopleiding is al jaren een belangrijk onderdeel van de vereniging. Veel blokfluiters schuiven namelijk na een aantal jaren door naar een ander blaasinstrument en zo is de blokfluitopleiding de kweekvijver van de vereniging. Voor kinderen van 6-9 jaar worden daarom blokfluitlessen aangeboden. Naast het leren blokfluit spelen in kleine groepjes worden de leerlingen in de gelegenheid gesteld repetities van het opleidingsorkest te bezoeken en andere blaasinstrumenten uit te proberen. Ook hebben zij eigen optredens en doen zij soms mee met optredens van het opleidingsorkest. De lessen worden wekelijks gegeven op de woensdagmiddag in het Vinkeveld en kosten nog geen € 8,50 per maand!

In september gaan ook alle andere opleidingen weer van start; denk bijvoorbeeld aan trompet, klarinet, trombone, hoorn of bariton voor kinderen vanaf 10 jaar en voor volwassenen. Deze lessen zijn individueel en een instrument wordt, indien voorradig, in bruikleen gegeven. Opgeven kan opleidingscoördinator Jolanda van Egmond: opleiding@crescendo-noordwijk.nl, tel. 06-22931163 of via www.crescendo-noordwijk.nl

Wie Crescendo (eerst) wil horen kan op 2 september terecht bij het A-orkest dat om 14.30 uur een concertje bij "Noordwijk Buiten" aan de Leeweg 14 geeft. Op 9 september heeft Crescendo een kraam op de pompoenmarkt, die ditmaal bij boerderij Veldzicht aan de Herenweg 114 gehouden wordt. Om 14.00 uur verzorgt het B-orkest van Crescendo hier een concertje. Iedereen is welkom. Er zijn daar ook overheerlijke stroopwafels te koop waarvan de opbrengst gebruikt wordt om de muzieklessen deels te bekostigen.

Uit de krant