In de lokale oefenderby verslikte SJC zich in V.v. Noordwijk. | Foto: Wim Siemerink
In de lokale oefenderby verslikte SJC zich in V.v. Noordwijk. | Foto: Wim Siemerink

Noordwijk nog een maatje te groot blijkt voor SJC

Algemeen Sport

Er stonden 2 ploegen tegenover elkaar die uitkomen in de hoofdklasse. Maar van gelijkwaardigheid kon deze middag niet worden gesproken. Noordwijk bleek duidelijk de bovenliggende partij. Die met deze goed ogende selectie de sprong naar de Derde Divisie moet kunnen maken.

Natuurlijk was het een oefenpartij maar beide ploegen waren toch ook zichtbaar uit op winst. En de ruim 500 toeschouwers keken met bijzondere belangstelling naar de strijd vanwege de rol van de van SJC overgekomen Noordwijk-trainer Kees Zethof. Die met zijn beginopstelling wel een antwoord leek te geven op de vraag aan welke spelers hij dit jaar zijn vertrouwen wil geven. Bij SJC was trainer Sjaak Polak nog niet in de gelukkige omstandigheid dat hij over al zijn selectiespelers kon beschikken. Vakanties van Stef van der Zalm en Tom Broekhuizen plus blessures bij David Verweij en Tom Duindam maakten dat de zwart witten incompleet aan de Duinwetering van start gingen. Toch was er voor hen direct al een grote kans welke knullig ogend om zeep werd geholpen. Vanuit de tegenaanval had zomaar de eerste goal van Noordwijk kunnen vallen.

Daarna ontspon zich een spel waarbij Noordwijk aantoonde sneller en balvaardiger te zijn. Met een goed keepende Schelvis achter zich kon het verdedigingsblok het nauwelijks bolwerken. Toch viel de verwachtte treffer pas de allerlaatste minuut van de eerste helft. Plaaggeest Denzel James snelde over de vleugel het strafschopgebied in en scoorde, nog net via de tweede paal, de 1-0.

Na de rust leek SJC zich aanvankelijk knap te herstellen. Verdedigend stond de ploeg beter en de opbouw werd als gevolg daarvan ook verzorgder. Maar in de voorste lijn bleek het allemaal nog niet soepel te lopen. En echte grote kansen deden zich niet voor.

Toen de 2-0 op het scorebord kwam nam Noordwijk het initiatief weer over en daarna was het geen echte wedstrijd meer. Een wel heel gemakkelijk gegeven penalty werd door Thomas Reynaers feilloos verzilverd. Deze oorspronkelijk vanuit de jeugdopleiding van het Goudse Olympia komende Reynaers blijkt een aanwinst die als middenvelder voor Noordwijk heel belangrijk moet gaan worden. Voor hem kennelijk de opdracht om de rol van de vertrokken Gonçalvez in te gaan vullen. Noordwijk kwam dus op 3-0 , en de uiteindelijke 4-0 was er slechts voor de statistieken.

Noordwijk lijkt op de goede weg te zijn om het IJsselmeervogels in de bekerstrijd heel moeilijk te gaan maken. Het SJC-beleid, oog voor eigen jeugd, werd deze middag opnieuw in praktijk gebracht. En ook Sjaak Polak blijkt zich hierin te kunnen vinden. Want hij bracht opnieuw aantal talentvolle spelers uit eigen jeugdopleiding in het veld. Die gretig gebruik maakten van de kans om zich in de kijker te spelen Na afloop bleken beide supporters groepen heel erg tevreden. De Noordwijkers met de ruime overwinning, de SJC-ers over het feit dat niet minder dan 11 'eigen Noordwijkse spelers' in het veld werden gebracht.

Thomas Reynaers komt oorspronkelijk uit de jeugd van het Goudse Olympia.
over van Hercules uit Utrecht. Reynaers is een 24-jarige middenvelder, die ook als linksbuiten uit de voeten kan. Bij de derdedivisionist is de speler al drie seizoenen een onbetwiste basisspeler.


Uit de krant