Afbeelding

Noordwijk Binnen maakt zich op voor Oranjefeesten

Algemeen

De Oranjefeesten in Noordwijk behoren tot de mooiste evenementen van het dorp. Een enthousiast bestuur en talloze vrijwilligers zijn maandenlang in de weer om iedereen een aantal prachtige en feestelijke dagen te bezorgen.

Dit jaar is Noordwijk European City of Sports. Dubbel feest dus. Helemaal tijdens de Noordwijk-Binse Oranje Feestweek. Het gaat tenslotte ook om de verbondenheid met het koningshuis te vieren. Dit jaar voor de vierde keer onder de kroon van de koning. Dat klinkt verheven en dat is het ook. Maar tegelijk is het ook een volksfeest voor jong en oud, hoog en laag en voor alle gezindten.

Van 29 augustus tot en met 2 september bruist de kern van Noordwijk Binnen! Er is natuurlijk de kermis op het Jan Kroonsplein, vooral voor onze jongeren de plek om elkaar te ontmoeten en plezier te maken, een uitdagende SPOC prestatieloop, de kindervrijmarkt in de Kerkstraat op zaterdag 26 augustus, waar iedereen de spullen verkoopt die vorig jaar op dezelfde plaats zijn gekocht, vrachtwagen trekken, tobbetje steken voor het halen van een nat pak en de wielrenwedstrijd, de Ronde van Noordwijk. Dit zal Noordwijk wederom vijf dagen Oranje kleuren. Het Oranjepaviljoen staat weer op het centrale plein in de Oude Dorpskern, het Jeroensplein naast de Oude Jeroenskerk en voor het gemeentehuis. Het Oranjeprogramma in en rond het Oranjepaviljoen bevat o.a. een Glamour Bingo voor vrouwen op woensdagavond, Seniorenmiddag met Big Band Rotterdam op donderdagmiddag, Fris Party voor kids, Bach to Boule 7, Héél Noordwijk zingt Hazes en als traditionele afsluiter de Noortukse Feestavond met Die2 en Alex tijdens de grote afsluitende feestavond in het Oranjepaviljoen op zaterdag.

Wasmachine schieten

Het lijkt allemaal een vertrouwd programma maar diverse onderdelen zijn toch echt nieuw. Zo kan er op donderdag en vrijdag vanaf 19 uur op wasmachines schieten met een voetbal. De hoogste scores plaatsen zich voor de finale op zaterdag. De winnaar kan zomaar een prachtige hoofdprijs bij elkaar schieten: als VIP naar een wedstrijd van de Rotterdamse eredivisieclub Sparta.
Het volledige programma staat in het boekje 'Oranje Boven' en op www.oranjeverenigingnoordwijk.nl

Uit de krant