Foto: PR
Foto: PR

Wisselende resultaten tijdens achtste strandloop

Algemeen Sport

Als afwisseling ondervonden de lopers van 10 augustus dit keer een noordwesten wind. Dat liep prima richting Katwijk, maar met windkracht 5 tegen terug ging dat wat moeizamer.

Voor sommige lopers leverden de weersomstandigheden lagere resultaten op dan de week daarvoor, toen de zuidwestenwind met een kracht van 7 veel lopers vleugels gaf.  Anderen hadden hun krachten verdeeld en konden daardoor een betere tijd neerzetten. In ieder geval werd er door de bijna 450 deelnemers aan deze loop weer een prima prestatie geleverd.

Speaker Sandra van Houten moedigde de lopers als altijd enthousiast aan, waardoor menige deelnemer er nog een sprintje uit wist te persen. Bij de finish ontving iedere loper een banaan, beschikbaar gesteld door de dagsponsor Hotel aan Zee. 
In het algemeen zijn de omstandigheden dit seizoen nog niet zo geweest dat er toptijden konden worden genoteerd  door de klassementslopers. Dat kan natuurlijk altijd nog op de twee laatste lopen van 17 en 24 augustus. De voorspellingen beloven beter weer.

Losse lopers worden natuurlijk ook van harte uitgenodigd om mee te doen. De kosten bedragen € 2,50 voor lopers t/m 15 jaar en € 3,50 voor iedereen daarboven. Na afloop ontvang je dan een herinnering voor de prestatie. Meer informatie over de Strandlopen is te vinden via www.strandlopen.nl. Dit is tevens de plek waar je na iedere loop de uitslagen, standen en foto's kunt bekijken.  Voor meer informatie kun je ook bellen met 06-15121900 of 06-30621587.

Uit de krant