Bij Palliam is een gevarieerde expositie met 150 werken in diverse technieken te bewonderen. | Foto: PR
Bij Palliam is een gevarieerde expositie met 150 werken in diverse technieken te bewonderen. | Foto: PR

Veelomvattende expositie in Maria ter Zee

Algemeen Cultuur

In Palliam is er een expositie die drie kernwoorden van het centrum omvat: Inspiratie, Bezinning en Ontmoeting en dit in de ruimste zin van het woord.

Het is een bijzondere kunstexpositie geworden, met een groot aantal verschillende disciplines. De bezoeker vindt er werk van meester-kalligraaf en meester verluchter Ria Bijnsdorp.

Voor wat iconen betreft heeft Piet van der Ploeg met een aantal cursisten een expositie van niet alledaagse iconen in verschillende stijlen uit verschillende landen samengesteld. Verder treft men prachtige werken aan van porseleinschilderes Elly van Went- van den Berg, Er zijn schilderijen van 21 bekende kunstenaars, fotografie van Henk Veldhuizen en een grote beeldencollectie van Frans van Houten.

Het is een internationale expositie geworden met deelnemers uit diverse landen, Nederland, Servië, Griekenland en Rusland. Het aantal deelnemers van de expositie is dit jaar ruim 125 met meer dan 150 werken. Aan de wand in de duintuin van Maria ter Zee hebben ongeveer 100 mensen gewerkt, daar hangen nu diverse juweeltjes van het Northgo- en het Teylingen College Leeuwenhorst maar ook kunstwerken van veel volwassenen en kleine kinderen, de jongste was net 5 en de oudste 82 jaar. Velen van hen hadden nog nooit een penseel gehanteerd, maar met behulp van Marije Groenewoud, (zij had daarvoor haar verf en penselen beschikbaar gesteld), hebben zij op een intuïtieve manier geschilderd.

De openingstijden zijn op werkdagen van 9.30 tot 12.00 uur en in het weekend van 13.00 tot 16.30 uur. Het adres is Maria ter Zee, Nieuwe Zeeweg 73. Tijdens het kunstweekend op 26 en 27 augustus is de openstelling van 9.00 tot 16.30 uur.

Uit de krant