De kampioenen kregen van wethouder Gerben van Duin allemaal een badlaken. | Foto: Ina Verblaauw
De kampioenen kregen van wethouder Gerben van Duin allemaal een badlaken. | Foto: Ina Verblaauw Foto: Ina Verblaauw

Hockey meisjes MD1 geëerd als kampioen

Algemeen Sport

Slechts één punt was er nodig voor het team MD1 (meisjes 11 – 12 jaar) om kampioen te worden. In de thuiswedstrijd tegen Pijnacker opende de Noordwijkse meiden de score. Deze voorsprong gaven ze niet meer uit handen. Ze wonnen uiteindelijk met 3-1 en werden daarmee Kampioen in hun klasse.

Door Ina Verblaauw

Het in groten getale toegestroomde publiek zag een leuke wedstrijd, met op het laatst nog een publiekswissel voor Madelief. Eerder dit jaar won het team MD1 ook als de competitie in de zaal. Daarmee behaalden ze twee kampioenschappen van de in totaal vier dit seizoen 2016-2017. Naast de felicitaties van wethouder Gerben van Duin, ontvingen ze allemaal een badlaken van de gemeente Noordwijk met de opdruk Noordwijk, European City of Sport.

Aanvoerder Josephine (12) speelt al zes jaar hockey bij de Noordwijkse Hockey Club aan de Oude Zeeweg. En dat is bij de meeste meiden het geval. Ook Claire (11) is heel erg blij met het behaalde kampioenschap.

"Ik was helemaal niet zenuwachtig", klinkt het zelfverzekerd. Zij heeft gekozen voor de hockeysport omdat "het gezellig is om samen te spelen en als er iemand een foutje maakt, kun je dat als team oplossen. Bij een individuele sport moet je dat allemaal alleen doen. Dit vind ik leuker". Het team bestaat uit 14 speelsters, waarvan er drie reserve zijn. "Maar er wordt vaak gewisseld, want we zijn één team". Genoeg gepraat. "En nu gaan we feestvieren", aldus een zeer blije Milou.

Vertrouwen

Het team wordt getraind door Simone Halters en Maarten de Bruijne. Deze laatste ging de weddenschap aan dat als de meiden kampioen werden, hij een rood/wit hartjes pak met bijbehorende stropdas aan zou trekken. Zelfverzekerd had hij het pak voorafgaande aan de wedstrijd al aangetrokken. Kwestie van heel veel vertrouwen in het team. Simone Halters kan het succes van haar team wel verklaren.

"We selecteren natuurlijk op techniek, talent en vechtlust, maar ook op vechtlust voor elkaar. Als één van het teamleden iets onaardigs doet in een wedstrijd ten opzichte van een teamgenote, dan volgt er meteen een wissel. Dat weten de meiden. Zo ontstaat een hecht team. Zo jong als ze zijn; er wordt wel iets van ze gevraagd. Er wordt hard getraind: drie keer per week twee uur. En één keer per week eten we met elkaar. Ik ben zo trots op dit saamhorige, vechtlustige team", zegt de succesvolle trainster Halters.

Afbeelding

Uit de krant