Edwin van der Sar loopt ook mee met de Tien van Noordwijk. | Foto: PR
Edwin van der Sar loopt ook mee met de Tien van Noordwijk. | Foto: PR

Edwin van der Sar Foundation weer present bij Tien van Noordwijk

Algemeen Sport

De 10 van Noordwijk is een sportevenement dat uitstekend past in het Noordwijk van nu, European City of Sport 2017. En het is ook nog eens een jubileumjaar want het is al weer de vijfde editie. Op 16 juli zullen er dan ook zeker weer heel veel sportievelingen zich door het prachtige duinlandschap laten betoveren. En zich respectievelijk atletisch voortbewegend of hijgend dravend naar de finish spoeden.

De traditie moet in stand worden gehouden. Maar dat gaat niet zomaar. Daarvoor is heel veel inzet van deskundige vrijwilligers nodig Opnieuw hebben Edwin van der Sar Foundation, de Gemeente Noordwijk en de Noordwijkerhoutse Strandlopers de handen ineen geslagen. Om er borg voor te staan dat ook in 2017 dit gezellige en sportieve hardloopevenement jong en oud, valide en mindervalide, in clubverband of geheel op eigen kracht, kan worden volbracht.

De Edwin van der Sar Foundation, die tekent voor dit evenement, doet aan fondswerving en realiseert daarmee projecten ter ondersteuning van mensen met hersenletsel. Men is actief op het gebied van revalidatie, participatie en preventie. Zij geloven in bewegen in als middel om herstel van hersenfuncties en sociaal contact te bevorderen.


Kidsrun

De 10 van Noordwijk kent een heel programma Rn ook de zeer jeugdige enthousiastelingen worden in staat gesteld om hun sportieve kwaliteiten te tonen aan een groot publiek. Om 10 uur 's ochtends start deze kidsrun met aansluitend een warming-up voor de volwassen atleten. Om 11.00 uur gaat de 10 km van start om 11.20 uur gevolgd door de 5 kilometer.
De start en finish is zoals gebruikelijk op de K.W. Boulevard waar Edwin van der Sar, na zelf de prestatieloop eerst te hebben volbracht, in een professionele entourage de prijzen uitreikt.

Inschrijven voor de 10 van Noordwijk kan als voorinschrijving via de website en kost voor de kinderen €5,- en voor volwassenen €12,50. Na-inschrijving is op de dag zelf alleen mogelijk in Theater De Muze in Noordwijk en kost dan € 15,00.


Begeleiding

Voor Noordwijkers die wel graag willen maar die erg opzien tegen de afstand van deze prestatieloop is er het initiatief van enkele getrainde lopers. Die met lede ogen aanzien dat er veel Noordwijkse sporters langs de kant blijven staan kijken. En die gemakkelijk een bijdrage zouden kunnen leveren aan dit evenement en de Edwin van der Sar Foundation. Rob van Roojien, Hans Wesseling en Paul Barnhoorn organiseren een begeleiding- en trainingstraject. Wat een uitstekende voorbereiding is voor wat minder getrainde hardlopers. Naast de looptrainingen geven zij adviezen over techniek, voeding en verzorging van het lichaam. Dit moet de drempel om mee te doen aan dit Noordwijkse evenement nadrukkelijk verlagen.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Paul Barnhoorn, tel. 06-54968566 of via paul10vannoordwijk@ziggo.nl

Uit de krant