Drie groepen van Onstage brengen komend weekend drie verschillende musicals in De Muze. | Foto: PR
Drie groepen van Onstage brengen komend weekend drie verschillende musicals in De Muze. | Foto: PR

Onstage presenteert drie musicals in theater De Muze

Algemeen Cultuur

Het seizoen bij musicalschool Onstage wordt afgesloten in het weekend van 10 en 11 juni met maar liefst 3 geweldige musicals in theater de Muze. Het is vóór alle leeftijden en vóór ieder wat wils.

De groep 10 t/m 12 jaar is te bewonderen op zaterdag 10 juni om 13.30 en 16.00 uur met 'Club van lelijke kinderen'. Schone straten, gratis amusement en geen lelijke kinderen meer. Dat belooft Generaal Isimo. En wie wil dat nou niet? Natuurlijk wordt hij gekozen tot nieuwe leider van het land. Maar als hij zijn beloftes daadwerkelijk nakomt ontstaat er onrust. Want honderden kinderen laten verdwijnen, ook al zijn ze lelijk, dat kan toch eigenlijk niet? Gelukkig zijn twee van hen, Paul en Ellen, ontsnapt. Krijgen zij het voor elkaar om een eind te maken aan deze nachtmerrie?


In januari trad de groep van 13 t/m 15 al op met wat liedjes uit Hairspray, maar nu is de gehele bruisende musical te bewonderen in het theater met veel dans, zang, spel en veel kleur. Zij zijn te bewonderen op zaterdag 10 juni 20.15 uur.
Hairspray doet je in de sixties belanden; de tijd van glitterjurken, hoge kapsels en haarlak - heel veel haarlak. De muziek is swingend, het verhaal hartverwarmend en de dans opwindend. Edna Turnblad, een zwaarlijvige huisvrouw met een al even mollige dochter, Tracy blijken meer in hun mars te hebben dan iedereen ooit voor mogelijk heeft gehouden. Tracy weet in haar eentje een ware revolutie te veroorzaken in de suffige stad Baltimore. En tussendoor verovert ze ook nog het hart van superhunk Link Larkin.


De groep van 7 t/m 9 jaar speelt op zondag 11 juni om 13.00 en 16.00 uur 'Op zoek naar het kristallen kristal'. Dit is een sprookje over liefde en discriminatie. Een kabouterjongen en een elfenmeisje worden verliefd op elkaar (iets dat nog nooit is voorgekomen in het Sprookjesbos). Zij worden ontvoerd door de duivels, de helpers van de Koningin van het donkere bos. Als zij dan ook nog eens door haar gedwongen worden op zoek te gaan naar het kristallen Kristal, is het hek helemaal van de dam in het Sprookjesrijk.


Kaarten voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar vanaf 6 euro via www.demuzenoordwijk.nl of aan de balie.

Uit de krant