Afbeelding

Historische wandelingen

Algemeen Cultuur

Elke dinsdagavond van 13 juni t/m 15 augustus worden weer rondwandelingen georganiseerd in de historische kern. Onder leiding van ervaren gidsen maken deelnemers o.a. kennis met een vijf eeuwen lange bouwgeschiedenis waarvan vele prachtige voorbeelden zijn te bewonderen.

Dit jaar kent elke maand een bijzonder thema, waarbij een aspect extra wordt belicht: het landgoed Calorama, de heilige bruggen en de relikwieën van Jeroen.

Bij de juni-wandelingen wordt eenmalig het landgoed Calorama opengesteld voor de Historische Rondwandelingen, op 3 dinsdagavonden in juni. De wandeling besteedt aandacht aan het woonhuis van de Baron, de oude kwekerij, de rozentuin, het Jeroensveld en de houtwallen met het theehuis.

Het unieke landgoed Calorama is in de zeventiende eeuw ontstaan als kruidenkwekerij. Op het terrein zijn nog veel sporen van de oude kruiden- en rozencultuur zichtbaar. Het landhuis stamt grotendeels uit de negentiende eeuw en is sindsdien nauwelijks gewijzigd.

De toegang is beperkt. Kom dus op tijd of kies een andere keer. De wandeling start steeds om 19.30 uur voor het gemeentehuis en zal na ongeveer 2 uur worden besloten met een consumptie in café Royal. De kosten bedragen standaard € 4,50 p.p. incl. consumptie. Voor deelname kan men zich dinsdags om 19.30 uur melden voor het gemeentehuis.

Uit de krant