Herma van Piekeren met v.l.n.r. Rafael Zielinski, Jeanine Coco, Margrith Vrenegoor en Annelies de Ridder. | Foto: IV
Herma van Piekeren met v.l.n.r. Rafael Zielinski, Jeanine Coco, Margrith Vrenegoor en Annelies de Ridder. | Foto: IV

Kunstklank presenteert 'Gestrand Verlangen'

Algemeen Sportverkiezingen

? Nieuw theaterproject op Landgoed Calorama

Ieder jaar weer weet de Stichting Kunstklank, onder aanvoering van artistiek leider Herma van Piekeren, het publiek te verrassen met een bijzonder project. Waren het vorig jaar de sprookjesachtige voorstellingen op Landgoed Calorama; dit jaar wordt er na twee jaar weer een strandtheater gebouwd, iets voorbij de Koele Costa.

Door Ina Verblaauw

Het strandtheater, gemaakt van duurzame materialen, wordt momenteel, inclusief de tribunes opgebouwd op het landgoed Calorama.

"Ik zie enorme containers met bamboe rijden richting het landgoed, waar hard wordt gewerkt aan de tribunes en het theater", aldus Van Piekeren. "Maar daar zijn ook mensen voor nodig die dit doen. We zoeken nog vrijwilligers die technische tekeningen kunnen lezen en uitvoeren". Het theater, op maquette gepresenteerd, is een ontwerp van Bart Akkerhuis en zal meerdere jaren op diverse plekken in Noordwijk opduiken.


Het strandtheater wordt het decor voor de opvoering van "Gestrand Verlangen". In 2001 als eens opgevoerd in Noordwijk. Een eigenzinnige uitvoering van de opera Dido en Aeneas van Henry Purcells. Met toen hoofdrollen voor Henk Neven en Marjolein Niels, die inmiddels, met elkaar getrouwd en twee kinderen rijker, graag weer hun aandeel willen leveren. Gestrand Verlangen wordt gespeeld van 14 t/m 22 juli.

De muzikale leiding is in handen van Herma van Piekeren, terwijl Margrith Vrenegoor tekent voor de regie. Zij vertelt over de inhoud van het stuk. "Het gaat over een man en een vrouw, en een vrouw. Moet ik nog meer vertellen?". De bestaande muziek wordt aangevuld met hedendaagse muziek.

Van Piekeren presenteerde ook het nieuwe logo van Kunstklank en maakte bekend dat er een speciaal fonds is opgericht, Het Podium voor de Toekomst, om de ontwikkeling van talentvolle jongeren te borgen.

De kindervoorstellingen van 2016 op Calorama waren een groot succes maar slechts voor kleine groepen te zien. Dit jaar zal de voorstelling, gecreëerd en gespeeld door Joep Paddenburg en Simon Boer, worden herhaald in een vernieuwde versie. Dit zullen plaatsvinden op 8, 9 en 10 juli op het landgoed.

Voor de realisatie van alle plannen is Kunstklank nog op zoek naar vrijwilligers. Voor informatie: www.kunstklank.nl of vrijwilligerskk@gmail.com

Uit de krant