Afbeelding

Bouwplan en ruzie leiden tot vragen in de raad

Algemeen Politiek

Handhaven, bouwvergunningen, bomenkap, broedende vogels als gevolg van een burenruzie. En niet de rijdende rechter maar de voorzieningenrechter speelde daarin een rol. Omdat die besloot dat stalhouder Van der Holst een deel van de gebouwde nieuwe stal moet slopen.

Het gaat met name om de hoogte van het puntdak waar, op verzoek tot handhaving, 50 cm vanaf moet worden gehaald. De omgevingsdienst West Holland heeft namens de gemeente Noordwijk al een dwangsom opgelegd. Van der Holst geniet daarbij nog even uitstel omdat broedende vogels belangrijk genoeg blijken om de aanpassing op korte termijn te voorkomen. Maar er speelt nog meer.
Het gaat om een door projectontwikkelaar Van der Meer aangevraagde bouwvergunning voor het realiseren van een aantal villa's. Op het terrein dat grenst aan de eigendommen van stalhouder van der Holst. De bouwplaats grenst ook aan het voormalig politiebureau maar dan aan de zijde van het Dompad, waar ook het voormalig vogelasiel een onderdeel van is.
Eigenaar Van der Meer heeft ooit afspraken gemaakt en op verzoek van de gemeente Noordwijk dit vogelasiel ook aangekocht. Hij heeft kennelijk geen haast om de plannen uit te voeren. Maar lijkt intussen wel onenigheid hierover te hebben met van de Holst. In de raadsvergadering kwam dit nog weer eens op de agenda omdat Theo Alkemade (CDA) hier vragen over stelde. Hij vroeg de wethouder Bakker of het klopte dat de verleende vergunning zou zijn verlopen. En stelde wanneer dit zo zou zijn dat nog eens opnieuw moet worden gekeken naar de wenselijkheid om in dat gebied villa´s te bouwen. De wethouder bleek terughoudend en voerde aan dat het kappen van bomen en het egaliseren van de grond mogelijk een onderdeel vormt van het benutten van de vergunning. Alkemade kondigde daarna aan hierover nog schriftelijke vragen te gaan stellen.

Uit de krant