Afbeelding

Guijt en Kraan winnen duivenvluchten

Algemeen Sport

Dit weekend stonden er 2 vluchten op het programma, een vitessevlucht over 245 kilometer en een fondvlucht over 565 kilometer.

Voor de duiven was het geen goed weer, oostenwind en een strakblauwe hemel maakten het voor de duiven lastig navigeren. Zaterdag om 6.45 uur werden de vitesseduiven gelost in het Belgische Chimay. Om 08.59.08 klokte Piet Kraan de eerste duif. Zo werd Piet alweer voor de tweede keer eerste van de vereniging. Hij klokte ook de zevende en de tiende duif. Cees Guijt de tweede, W. Vink en zoon de derde en vijfde, Leo van Denzen de vierde en negende, Cor Zuidhoek zesde en Eric Tinga de achtste prijs.
De fondvlucht werd al om 06.15 uur gelost in het Franse Blois en hier was het Cees Guijt die om 13.13.24 de eerste prijs klokte. Ook de tiende prijs was voor Cees. Van Delft/Driebergen de tweede, vierde en zevende, Aad Borst de derde, Tinga de vijfde en achtste, van Denzen de zesde en Nico Wouters de negende prijs. Om 16.00 uur bleek nog zeker de helft van de ingekorfde duiven de weg nog niet terug gevonden te hebben, hopelijk komen ze nog.

Uit de krant