Vreugde na de overwinning in de Bekerfinale tegen DHC. | Foto: OrangePictures
Vreugde na de overwinning in de Bekerfinale tegen DHC. | Foto: OrangePictures

V.v. Noordwijk wint opnieuw de districtsbeker

Algemeen Sport

Net als vorig seizoen won V.v. Noordwijk een belangrijke prijs. Met nota bene een bijna compleet tweede elftal werd het Delftse DHC met de neus op de feiten gedrukt. Zo staat er in de overvolle prijzenkast wederom een fonkelende KNVB districtsbeker.

Het was Noordwijk er niet alles aan gelegen om op het veld van het Alphense ARC, de prestatie van vorig seizoen te herhalen. De oorspronkelijke doelstelling om minimaal te promoveren naar de Derde Divisie was het belangrijkste uitgangspunt. Daarom werd de diverse spelers rust gegund na een lang en niet altijd gemakkelijk seizoen. Bovendien was de angst om tegen ongewilde blessures op te lopen ook een argument om met een team vol jeugdige talenten de strijd aan te binden.


Voorsprong

Wel was voor DHC het seizoen ook lang en zwaar geweest want de routiniers uit Delft hanteerde een slaapverwekkend tempo. Hierdoor konden de enthousiaste Noordwijkers steeds opnieuw de opbouw onderbreken. Nog binnen het eerste kwartier kwam Noordwijk op voorsprong. De naar SJC vertrekkende spits Tom Duindam gaf nog even zijn visitekaartje af: 1-0. Dat DHC op slag van rust toch nog kans zag de stand op 1-1 te brengen was reden tot nieuwe prognoses.


Langste eind

Na de rust zou DHC het tempo wel op gaan voeren, zo was bij velen de verwachting. Maar voor die vrees bleek geen enkele aanleiding te zijn.

Weliswaar was er bij de supporters de vrees dat de routine het zou winnen van het jeugdig enthousiasme maar uiteindelijk was het toch Noordwijk die aan het langste trok. Invaller Sam Tas haalde de trekker over: 2-1.


Return tegen DOVO

Met de districtsbeker in de tas kon men terug naar Noordwijk om snel de aandacht te vestigen op de lastige return tegen DOVO. Want het zal niet gemakkelijk worden in Veenendaal om de volgende ronde te bereiken en de kans op promotie in eigen hand te houden. Met de wetenschap dat zowel Lomis als James weer inzetbaar zijn, moet coach Andries Wendt naast de juiste samenstelling ook een juiste strijdwijze moeten bedenken.

De stemming onder de supporters is reuze positief en velen denken toch dat V.v. Noordwijk de gewenste promotie deze keer wel zal realiseren en het niet opnieuw op het allerlaatste moment het toch weer af zal laten weten. In dien van DOVO wordt gewonnen dan wacht komende week een dubbele wedstrijd tegen de winnaar van de tweekamp tussen Stedoco en Apeldoorn.

Uit de krant