Afbeelding
foto's

SJC's weg naar promotie eindigt bij Quick

Algemeen Sport

Na afloop was er berusting. Vooral de overtuiging dat het debuut in de hoofdklasse, met als kers op de taart deelname aan de nacompetitie, meer als succesvol kan worden genoemd. Maar toch had iedereen stiekem toch nog op een beter resultaat gehoopt.

Met het zonnetje hoog aan de hemel begon SJC aan de strijd. Bij winst bleef de kans op promotie bestaan. Bij verlies zou het de afscheidswedstrijd zijn voor drie belangrijke spelers en trainer Zethof. Want Martijn Walter en Sven Goosen stoppen ermee en Sander Bosma keert samen met Kees Zethof terug naar de Duinwetering. En de ploeg toonde direct al de goede wil. Uit een vrije trap kreeg David Verweij zijn eerste kopkans.

Even later moest Quick al aan de noodrem trekken om de snelle Rick van Dijk te stoppen. Daarna werd wel duidelijk dat de Hagenaars zich veel gemakkelijker aanpasten aan de moeilijke omstandigheden van hun bijna monumentale kunstgrasmat.
Waarop de bal voor de Noordwijkers soms zeer vreemde en onvoorziene capriolen maakt. SJC kreeg nog wel wat kansjes. Walter kopt na opnieuw een fraaie vrije trap net naast. Abbas Al Tamimy zag zijn poging met het hoofd te scoren ook al mislukken. Intussen werd de druk door Quick meer en meer opgevoerd. Wat in de 22e minuut resulteerde in de 1-0. Ruim 5 minuten later was het al 2-0 na een wel heel gemakkelijk gegeven strafschop.

Dat SJC wat probeerde terug te doen was te verwachten. Bij het jagen op de bal kwam deze bij Stef van der Zalm: 2-1. SJC rook zijn kans en ging nadrukkelijk op zoek naar een gelijkmaker. Maar zag dat Quick uit een snelle counter de wedstrijd naar zich toe wist te trekken. Vijf minuten voor de thee werd het dan ook 3-1.
Na de rust werd het natuurlijk een alles of niets-situatie. Met Juriaan van Duin in de verdediging en Verweij als stormram in de spits moest de aansluitingstreffer worden geforceerd. Waarbij Stef van der Zalm al gauw een mooie mogelijkheid kreeg.

Het bleef een moedige maar wanhopige strijd waarbij Zethof door het inzetten van Dandy Steenvoorden en Raymon van Heijningen nog iets wilde proberen. Dit leverde echter niet meer dan een paar mogelijkheden op. In de 82e minuut was het echt over en uit toen de 4-1 werd aangetekend.
Er kwam dus op het oude en zeer moeilijk te bespelen kunstgras in den Haag een einde aan een heel mooi seizoen. Na een welverdiende vakantie krijgt zijn vervolg krijgt onder leiding van een nieuwe coach. Die heeft de moeilijke opdracht om 3 nieuwe spelers in te passen en met 'passie strijd en vriendschap' de SJC-supporters veel mooie wedstrijden voor te schotelen.

Fotografie: Johanna Wever / Tekst: Wim Siemerink

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant