Afbeelding

Carry Cramer komt pas na de zomer terug in de raad

Algemeen Politiek

In maart kwam er de officiële melding van PvdA/GL dat de fractievoorzitter een ingrijpende hartoperatie moest ondergaan. Het herstel zou geruime tijd in beslag ging nemen. De partij nam het besluit om niet te kiezen voor een tijdelijke vervanging.

Raadslid Louis Koppel werd verzocht de tijdelijke taak van fractievoorzitter te vervullen. Omdat verwacht werd dat nog voor het zomerreces Carry Cramer zou terug keren. Een keuze die hier en daar nogal eens aanleiding bleek voor discussie. Omdat die ene stem mogelijk heel belangrijk zou kunnen zijn in het democratisch proces.


Wil Slats

De eerste die in aanmerking zou komen om de ruimte tijdelijk op te vullen is Wil Slats van Groen Links. Hij werd in de raad gekozen maar stapte al heel snel weer op vanwege interne problemen in de fractie. De regels zeggen echter dat hij degene blijft die als eerste aanspraak kan maken op de zetel wanneer een vervanger wordt ingezet.

Omdat de fractie niet het risico wil lopen dat Wil Slats onverhoopt gebruik zou maken van zijn recht werd in overleg besloten om Carry Cramer simpelweg niet tijdelijk te vervangen. Wil Slats gaf ons aan zelf niet zo nodig met uitspraken in de krant te willen. hij vroeg zich wel hardop af of links Noordwijk en met name Groen Links nu op de juiste wijze in de raad wordt vertegenwoordigd. Slats: 'Voor PvdA/GL zit er nu een teleurgesteld lid van D66'.


Goede hoop

Wij spraken over deze kwestie met Peter Koster, de huidige partijvoorzitter van Groen Links. Hij meldt dat er in de privésituatie van Carry Cramer recentelijk een ingrijpende gebeurtenis heeft plaats gevonden die alles nog gecompliceerder maakt. Maar dat er toch goede hoop is dat zij direct na het zomerreces haar plaats in de gemeenteraad weer zal gaan innemen. Over Wil Slats is Peter Koster ook duidelijk. 'In de huidige situatie willen we Slats niet meer terug in de raad. Hij is zeker nog een gewaardeerd lid van Groen Links maar hij is, ondanks verwoede pogingen om hem op ander gedachten te brengen, uit zichzelf opgestapt'.

Samen met Noordwijkerhout

Koster heeft ook informatie over de komende gemeentelijke fusie met Noordwijkerhout. Inmiddels werken beide afdelingen van Groen Links al samen en willen ook tot een gezamenlijke afdeling te komen Koster: 'Dit gaat natuurlijk niet zomaar maar vraagt om een speciaal besluit door de ledenvergadering '. Te verwachten is echter dat beide afdelingen van Groen Links snel akkoord zullen gaan.

Uit de krant