Afbeelding
Foto: Wim Siemerink

Komst nieuwe supermarkt in Kerkstraat vertraagd

Algemeen Politiek

De Kerkstraat is volgens enkele winkeliers in een stroomversnelling aan het ontwikkelen als volwaardig winkelgebied. De toekomst ziet er inmiddels veel zonniger uit dan enkele jaren geleden. De economische groei zorgt in het gebied voor nieuwe ontwikkelingen.

De leegloop in de straat is een halt toegeroepen en leegstand inmiddels tot een minimum beperkt. De recente komst van bijvoorbeeld van der Zalm Verswinkel Groente en Fruit was een welkome aanvulling in het winkelaanbod. De continuïteit van foto van Kampen lijkt gewaarborgd te worden door Thomas Steenvoorden, die naast zijn grafische activiteiten met Buro Binnen zich nu ook met zijn passie fotografie een plaats wil veroveren in Noordwijk. Naast deze welkome ontwikkelingen wachten de Kerkstraatwinkeliers met smart op de komst van een tweede supermarkt. Maar die komst lijkt opnieuw te worden vertraagd.

De bestaande supermarkt Dirk blijkt alles behalve blij met de komst een concurrent en wil dat eigenlijk zien te voorkomen. Dat lijkt vooralsnog niet haalbaar want aan alle wettelijk voorwaarden is door de ontwikkelaar voldaan. Een poging van Bravahold, exploitant van Dirk, om via gerechtelijke procedures de komst van een concurrent te voorkomen, faalde. Een inmiddels door hen aangekaart hoger beroep tegen de rechterlijke uitspraak hoeft in praktijk de start van een ontwikkeling niet in de weg te staan. Maar omdat Bravahold van het recht gebruik maakt om een voorlopige voorziening aan te vragen mag nu toch niet met de bouw worden begonnen.

Met deze voorlopige voorziening vraag men om een laatste uitstel. De Raad van State gaat deze week hierover nu een uitspraak doen. De meeste Kerkstraatwinkeliers hopen van harte dat de tweede super er snel komt. Want daarmee is ook de komst van enkele landelijke ketens zoals bijvoorbeeld Kruidvat, naar de nu nog leegstaande ruimte in de bestaande passage, verzekerd.

Uit de krant