Afbeelding

Quintessenza in derde editie Lunchconcert

Algemeen Cultuur

In het derde Lunchconcert van Muziek in Jeroen treedt in de Oude Jeroenskerk op dinsdag 16 mei het Quintessenza Blaaskwintet op.

Het ensemble bestaat uit vier jonge vrouwen en een man, allemaal, enthousiaste en gedreven musici. In 2013 ontmoetten zij elkaar voor het eerst, als studenten aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien spelen Jolanda van den Dool – dwarsfluit, Inge Ariesen – hobo, Thijs Zomer – klarinet, Lidia Olthoff – hoorn en Eva Jansen – fagot samen en geven regelmatig concerten door heel Nederland.

Quintessenza probeert een gevarieerd repertoire toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zo combineren zij werken uit de klassieke tijd, met meer hedendaagse composities en wisselen die ook af met eigen arrangementen.
Op 16 mei begint Quintessenza met variaties op een volksliedje, een compositie van Jan Pieterszoon Sweelinck. Verder staan er werken van Franz Danzi, Carl Nielsen en Zequinha Abreu op het programma.

Het concert in de Oude Jeroenskerk begint om 12.30 uur en duurt ongeveer een halfuur. Het in- en uitloopconcert is gratis toegankelijk en kent na afloop een open schaal collecte.

Meer informatie over musici en programma is te vinden op www.muziekinjeroen.nl

Uit de krant