Afbeelding

Louis Bouwmeester speelt 'Welkom in het Bos'

(V)is en (V)lees Katwijk Cultuur

toneel ♦ Het zou zo maar de titel van een stuk voor kinderen kunnen zijn. Een bos waarin allerlei dieren wonen die graag met je willen spelen en avonturen met je willen beleven. Maar het is een stuk van Alex van Warmerdam en dat staat voor een bos waarin het slecht toeven is, waar je zeker in het donker niet moet zijn en waar vreemde figuren rare avonturen beleven.

Alex van Warmerdam is bij velen bekend als schrijver en regisseur van buitenissige films zoals Abel, De Noorderlingen en Borgman. Maar hij is ook succesvol regisseur van tal van theaterstukken, zoals Welkom in het Bos. Lust en moord zijn vaste ingrediënten in zijn werken, evenals zijn typerende, onnavolgbare absurdistische humor.
Theatergroep 'Louis Bouwmeester' heeft afgelopen jaren bewezen uiteenlopende theaterstukken te kunnen vertolken en is ook het absurdistische genre machtig.

In Welkom in het Bos vluchten twee verveelde, over het paard getilde huisvrouwen het bos in. Dora, die is weggelopen van haar man, en Fannie, die haar steunt en troost. Honger en dorst lijken hun grootste vijanden, maar dan komen ze een aantal merkwaardige figuren tegen waaronder een vreemde faun, een ongelukkige elf, een rijke nietsnut en een voor niets terugdeinzende, baldadige priester. Ze willen allemaal verlost worden van hun lusten, maar van verleiden hebben ze geen kaas gegeten. Een zware taak voor Dora en Fannie om die rare, hitsige types van hun lijf te houden. Alhoewel: willen ze dat eigenlijk wel?

'Welkom in het Bos' wordt gespeeld in een ruimte van Museumboerderij Veldzicht aan de Herenweg 114. Speeldata en tijden: donderdagavond 11 mei, vrijdagavond 12 mei en zaterdagavond 13 mei om 20.30 uur; zondagmiddag 14 mei om 15.00 uur.

Kaarten kosten 13,50 euro en zijn verkrijgbaar via noordwijkticket.nl, de balie van De Muze, boekhandel Van der Meer. Informatie over Toneelgroep Louis Bouwmeester is te vinden op www,louisbouwmeester.com en op Facebook.

Uit de krant