Afbeelding
Foto: Wim Siemerink

'Diner in white' vindt plaats op een unieke locatie

(V)is en (V)lees Katwijk Cultuur

diner ♦ Dit jaar op een nieuwe, geheime maar volgens de organisatie wel een heel bijzondere locatie. Men rekent op een grote deelname, want het eerste 'Diner in white' vorig jaar op het rustieke Lindenplein was al een enorm succes.

'Diner in white' is een uniek evenement waarbij deelnemers eigen tafels en stoelen plus zelfgemaakt eten en het gewenste drinken meenemen naar een geheime locatie. Het uit Frankrijk overgewaaide concept is niet alleen vanwege die geheime locatie bijzonder, maar het voorschrift luidt dat ook alles inclusief kleding in uitbundig wit is uitgevoerd. Het evenement heet juist daarom 'diner in white' en is ooit ontstaan vanuit de wens om jaarlijks met bestaande en nieuwe vrienden de komst van de zomer te vieren. Inmiddels heeft het op heel veel plaatsen in de wereld navolging gevonden.

In Noordwijk is gekozen voor de datum van 17 juni. Deelnemers worden om 17.00 uur verwacht bij de opstapplaats bij de Koninklijke Beuk aan de van Berckelweg 32. Met een shuttle wordt men compleet met alle materialen naar een geheime, maar zeer sfeervolle locatie gebracht. Vanaf 18.00 uur wordt met het diner begonnen. Dan zijn de tafels uitgeklapt en worden picknickmanden geledigd, het bestek en de borden geplaatst en natuurlijk de glazen gevuld. De organisatie zorgt voor de feestelijke entourage en de rest gaat dan als vanzelf. Tijdens dit diner komen tal van verrassingen voorbij, met sportieve zijsprongetjes zoals het spelen van jeu de boules. Alles compleet met volop muzikale opluistering.

Het einde van het feestje is gepland om 22.30 uur, waarna de shuttlebussen de deelnemers weer terug brengen naar de Koninklijke Beuk. De nadruk ligt dus op een complete witte entourage. Deelnemers kunnen zich nog opgeven via eventenmoure@gmail.com. Na betaling van de kosten van € 7,50 per persoon is een plekje tijdens het 'diner in white' gegarandeerd.

Uit de krant