Regel uw overheidszaken digitaal | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Kort nieuws

Regel uw overheidszaken digitaal

cursus ♦ Steeds meer zaken gaan tegenwoordig via internet. Ook de overheid verwijst burgers steeds vaker naar hun digitale loketten. Of het nu gaat om het zoeken van werk, het aanvragen van huur- of zorgtoeslag of het doorgeven van een verhuizing. Voor veel mensen is dit niet zo vanzelfsprekend om dit gemakkelijk te kunnen regelen.

Speciaal voor mensen die hier nog niet zo handig mee zijn, wordt in de Bibliotheek Bollenstreek in haar vestiging Noordwijk de cursus Digisterker gegeven: "Regel uw overheidszaken digitaal". In kleine groepjes en onder begeleiding van docenten wordt er in eigen tempo stapsgewijs ervaring opgedaan met overheidssites. 

Men leert hoe informatie aan te vragen bij de gemeente Noordwijk, de Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek (ISD), en de Belastingdienst. Vaak is voor aanvragen een DigiD nodig. Wie deze nog niet heeft, leert deze aan te vragen en te gebruiken. Men krijgt te zien wat de overheid al over u weet, zoals bijvoorbeeld de opbouw van de AOW of het pensioen. 
Er wordt zorgvuldig omgegaan met privacy en veiligheid.

Deze cursus is alleen bestemd voor inwoners van de gemeente Noordwijk. Enige ervaring met het gebruik van computers en internet is wel vereist. Met deze cursus wordt men handiger in het gebruik van diverse overheidssites.

Opgeven kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl of aan de balie in de bibliotheek. Tijdens de cursus maakt men gebruik van een laptop van de bibliotheek. De cursus bestaat uit vier lessen in de bibliotheek, Akkerwinde 1A, op dinsdagavond 2, 16, 23 en 30 mei van 19.00 tot 20.30 uur. De kosten bedragen € 15, voor leden; € 20, voor niet-leden incl. cursusboek.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>