| Foto: PR
| Foto: PR

KerkTV vanuit de Buurtkerk

Algemeen Kort nieuws

primeur ♦ De Protestantse Gemeente wijkgemeente Noordwijk verzorgt vanaf 2 april vanuit de Buurtkerk in de Hoofdstraat KerkTV verzorgen.

Via KerkTV kan iedereen, in het dorp, in de Woon-Zorgcentra Groot Hoowaak en Jeroen, of waar ook in Nederland of ter wereld de kerkdiensten via beelden meemaken. Iedereen die om welke reden dan ook de kerkdienst eenmalig of langere tijd niet zelf kan bezoeken heeft toegang tot dit systeem via een moderne televisie (plat) met een kastje, computer, tablet of mobiele telefoon waar beelden op kunnen. De diensten kunnen live bekeken worden. Maar ze blijven ook beschikbaar om op een later moment bekeken te worden. De diensten zijn door iedereen te bekijken via www.kerkomroep.nl

Elders in Nederland wordt dit systeem reeds tot grote tevredenheid toepast maar in Noordwijk is dit de eerste kerk die hier gebruik van gaat maken. Vanaf dezelfde datum zal er op de eerste zondag van de maand in Woon-Zorgcentrum Groot Hoogwaak om 10.00 uur een bijeenkomst worden georganiseerd. Daar wordt met elkaar via een grootscherm gekeken, geluisterd en met de kerkdienst meegevierd die op dat moment in de Buurtkerk wordt gehouden. Deze bijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen in en om Woon-Zorgcentrum Groot Hoogwaak, ongeacht of men wel of geen lid is van de Protestantse Gemeente.

Meer informatie is te vinden op www.pknnoordwijk.nl

Uit de krant