In de Oude Jeroenskerk en de Buurtkerk zijn diverese sfeervolle kerstdiensten bij te wonen. | Foto: Archief
In de Oude Jeroenskerk en de Buurtkerk zijn diverese sfeervolle kerstdiensten bij te wonen. | Foto: Archief

Passie- en paasconcert in Oude Jeroen

Algemeen Cultuur

concert ♦ Op vrijdag 7 april wordt in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk een bijzonder concert gegeven.

Het Chr. Gem. Koor Immanuël uit Katwijk, het Chr. Regio Koor Fiducia uit Ede en het mannenensemble Cantare uit Woudenberg brengen met medewerking van diverse musici en solist gedeelten uit het Paasevangelie ten gehore.
Het thema van de avond is 'Dichterbij'. Van de componist Joseph M. Martin en andere componisten wordt een aantal liederen door de koren, orkest en solist uitgevoerd. Hierbij ook het indrukwekkende lied 'In de bovenzaal', waar Jezus door brood en wijn Zijn aankomende lijden voor Zijn discipelen tastbaar maakte. Ook de koren en aanwezigen worden als het ware aan de hand meegenomen om het lijden van Jezus van dichtbij mee te maken. Het concert eindigt met 'Dank sei dir Herr' van G.F. Händel.

Tijdens dit concert worden de koren ondersteund door landelijk bekende topmusici: Jaap Kramer - piano en zang; André van Vliet - orgel; Diana Abspoel - hobo. De spreekstem wordt vertolkt door Ds J. Geene. Uiteraard is er ook samenzang en wordt er een prachtige beamerpresentatie getoond van Gerco Guijt.

De algehele muzikale leiding berust in handen van dirigent Peter Burger.
De avond begint om 20.00 uur en de deur van de kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 15,- en kinderen tot 12 jaar gratis. Toegangskaarten zijn te verkrijgen bij de koorleden en aan de kerk. In Katwijk: First Man Schuitemaker, Princestraat 22 en Christelijke Boek & Muziekhandel "Het Baken" , Secr. Varkevisserstraat 37. www.immanuel-katwijk.nl

Uit de krant